Discuțiile privind potențialul pandemiei COVID-19 și durata pentru care aceasta va mai constitui o amenințare globală sunt de mai mult timp pe agenda internațională. Creșterea numărului de cazuri de coronavirus în țări în curs de dezvoltare, precum India, din cauza unei resurse scăzute de vaccinuri, reprezintă faptul că pandemia va continua să se răspândească până la mijlocul anului 2022, spun inventatorii primului vaccin autorizat.

Rata de vaccinare ridicată la nivel mondial reprezintă o garanție a siguranței, susține Ugur Șahin

„Trebuie să asigurăm rate de vaccinare foarte ridicate la nivel mondial. În caz contrar, nimeni nu va fi în siguranță „, a spus Uğur Șahin, directorul executiv al BioNTech. Directorul executiv a adăugat că pandemia se va termina numai atunci când imunitatea turmei se va realiza la nivel mondial.

”Până la mijlocul anului 2022, chiar și regiunile cu o densitate mare a populației, cum ar fi India, vor atinge o rată ridicată de vaccinare și imunitate de turmă”, a declarat directorul executiv al firmei, Ugur Sahin, relatează Antena 3, citând presa internațională.

Doctorul Ugur Șahin a fondat compania alăturit de soția sa, Özlem Türeci. Firma lui a colaborat cu compania americană Pfizer pentru a-și produce vaccinul. El  a explicat că firma sa își extinde alianța de producție cu cel puțin 30 de companii pentru a produce mai multe doze care pot ajuta țări precum India, unde cazurile au crescut recent.

Recent, Ugur Șahin a subliniat importanța celei de-a treia doze de vaccin

Ugur Șahin a reamintit în urmă cu câteva zile  că după şase luni de la atingerea acestei imunităţi maxime, după a doua doză administrată, aceasta începe să scadă.

În conformitate cu estimările actuale, acest lucru înseamnă că după trecerea a între nouă luni şi un an este nevoie de administrarea unei a treia doze de vaccin. Acțiunea ar ajuta la garantarea menţinerii unei imunităţi maxime.

Ugur Sahin s-a arătat, de asemenea, precaut referitor la liberalizarea restricţiilor pentru cei vaccinaţi. În opinia lui, este clar însă că acest lucru va avea loc, deoarece „toţi ne dorim să revenim la normalitate”, dar trebuie să evităm să facem „discriminare” între cei vaccinaţi şi cei care încă nu au avut acces la vaccin, a mai subliniat oficialul BioNTech.