Şova despre privatizarea Oltchim: Sper să nu fie o simplă mişcare electorală

Şova despre privatizarea Oltchim: Sper să nu fie o simplă mişcare electorală

Senatorul PSD Dan Şova a declarat, vineri, pentru mediafax.ro, că speră ca Dan Diaconescu să nu fi văzut privatizarea Oltchim într-o cheie politică şi că va trata cu toată seriozitatea această investiţie, astfel încât combinatul să fie repus pe picioare şi să-şi continue activitatea.

"Sper ca domnul Diaconescu să fi tratat cu toată seriozitatea problema asta şi sper să fie conştient de faptul că trebuie să plătească preţul în maximum zece zile, că trebuie să plătească restanţele salariale şi să asigure locurile de muncă şi salariile pentru cei 3.000 de angajaţi. Sper să aibă banii de investiţii pentru care este nevoie la Oltchim, sper să fi înţeles că acele creanţe către AVAS şi Electrica trebuie achitate şi sper să aibă forţa financiară pentru a salva Oltchim", a spus Şova.

El şi-a exprimat speranţa ca Dan Diaconescu să nu fi făcut un gest electoral din cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni al combinatului. "Sper să nu fie o simplă mişcare electorală pentru că ar fi păcat să-ţi baţi joc de o companie atât de mare şi de atâtea mii de locuri de muncă" , a spus Şova.

Şova a arătat că priveşte lucrurile exclusiv din perspectiva prevederilor Legii privatizării. "Oltchim are nevoie de un investitor, asta e clar. Dacă domnul Dan Diaconescu este acel investitor, acuma nu are importanţă cine este. Important este dacă poate face ceea ce presupune o privatizare de asemenea dimensiuni: păstrarea locurilor de muncă, achitarea datoriilor, asigurarea continuităţii locurilor de muncă şi a investiţiilor pentru repunerea pe picioare a fabricii şi continuarea activităţii ei", a spus Şova.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a adus în discuţie şi faptul că angajaţii Oltchim provin din două judeţe - Râmnicu Vâlcea şi Argeş - şi a precizat că noul investitor trebuie să plătească şi impozitele şi contribuţiile salariale. "Să nu uităm că acolo sunt oameni care vin din Râmnicu Vâlcea şi oameni care vin din Argeş, deci sunt două judeţe care pot fi afectate foarte puternic. La asta se adaugă impozite, contribuţii salariale ale salariaţilor. Sper să aibă această forţă financiară. Nu văd asta într-o cheie politică, sper ca şi domnul Diaconescu să n-o fi văzut într-o cheie politică şi să poată face ceea ce spune", a mai spus Şova. CITIŢI ŞI:

  • Ponta avertizează: Dacă Diaconescu se joacă cu licitaţia de la Oltchim, o să se frigă foarte tare
  • Videanu: metoda de privatizare a Oltchim, "cea mai mare mostră de incompetenţă"
  • Un banc prost devine realitate. Diaconescu, proprietarul Oltchim. Luni la ora 10 trebuie să arate şi banii | VIDEO