Evenimentul Zilei > Politica > Orban militează pentru drepturi egale între angajații de la stat și cei din privat: „Dacă Guvernul a hotărât să le dea celor din sistemul public vouchere de vacanță, păi să dea același lucru celor din mediul privat”
Orban militează pentru drepturi egale între angajații de la stat și cei din privat: „Dacă Guvernul a hotărât să le dea celor din sistemul public vouchere de vacanță, păi să dea același lucru celor din mediul privat”

Orban militează pentru drepturi egale între angajații de la stat și cei din privat: „Dacă Guvernul a hotărât să le dea celor din sistemul public vouchere de vacanță, păi să dea același lucru celor din mediul privat”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat joi la Botoșani, în cadrul unui miting organizat la Casa de Cultură a Sindicatelor, că propune egalizare drepturilor angajaților din sectorul privat cu cele din sectorul public. Orban consideră că și angajații din sistemul privat sunt în îndreptăți să primească vouchere de vacanță și alte facilități.

Ludovic Orban a propus adoptarea unui act normativ care care prevede deduceri fiscale pentru angajatorii privați care acordă vouchere de vacanță. Acesta consideră că statul ar trebui să încurajeze acordarea de tichete de vacanță angajaților din sectorul privat, așa cum primesc angajații din sectorul public. 

„Trebuie să le spunem angajaților din mediul privat că PNL se bate bate pentru mai multe lucruri, care sunt simple şi pe care puteți să le povestiți. În sistemul public se dau voucherele de vacanțp pentru toţi angajații din sistemul public. În sistemul privat… Angajații din sistemul privat nu primesc vouchere de vacanţă decât dacă vrea patronul. Ceea ce vrem noi este să facem o egalizare de tratament între angajații din sectorul privat şi cei din sectorul public şi, dacă Guvernul a hotărât să le dea celor din sistemul public vouchere de vacanţă, păi să dea același lucru celor din mediul privat. 

Sigur că nu putem obliga companiile, dar avem un proiect de lege care spune un lucru foarte clar: asigurarea deductibilităţii cheltuielii angajatorilor pentru acordarea voucherelor de vacanţă în mediul privat. Atunci o să aibă tot interesul să dea şi în mediul privat, atâta timp cât pentru ei nu va reprezenta o cheltuială şi este profund normal, conform egalității în faţa legii, egalității drepturilor între angajații din sectorul privat şi sectorul public", a declarat Ludovic Orban, informează agerpes.ro.