Evenimentul Zilei > Actualitate > „Opriți acest medicament anti-Covid. Nu sunteți nici cal, nici vacă. Serios!”. Mesajul dur al unui oficial FDA
„Opriți acest medicament anti-Covid. Nu sunteți nici cal, nici vacă. Serios!”. Mesajul dur al unui oficial FDA

„Opriți acest medicament anti-Covid. Nu sunteți nici cal, nici vacă. Serios!”. Mesajul dur al unui oficial FDA

Oficialii din domeniul sănătății avertizează cu privire la utilizarea medicamentelor pentru animale în tratarea sau prevenirea COVID-19.

Agenția SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a emis un avertisment pentru a nu lua un medicament antiparazitar conceput pentru animale pentru a trata sau preveni COVID-19 în urma mai multor rapoarte de otrăviri.

Urmează noi rapoarte cu privire la cazurile în care oamenii au fost otrăviți prin ingerarea medicamentului Ivermectina, utilizat în mod obișnuit pentru animale.

„Nu sunteți un cal. Nu sunteți o vacă. Serios. Opriți-l”

FDA, recunoaște că nu este surprinzător faptul că unii se uită la tratamente neconvenționale într-o țară în care mai puțin de 52% din populație este complet vaccinată.

În Mississippi, unde 37% din populație este complet vaccinată, autoritățile de stat spun că au primit „un număr tot mai mare de apeluri de la indivizi cu potențială expunere la Ivermectină luate pentru a trata sau preveni infecția COVID-19”.

FDA a declarat că a primit „mai multe rapoarte ale pacienților care au necesitat asistență medicală și au fost spitalizați după ce au luat acest Ivermectina destinată cailor”.

„A lua doze mari de acest medicament este periculos și poate provoca daune grave, a avertizat FDA

Deși medicamentul fusese în centrul experimentelor de anul trecut, un studiu care îl susținea ca tratament potențial pentru coronavirus a fost retras „din cauza preocupărilor etice” în urma preocupărilor ridicate de mai mulți oameni de știință.

„Există o mulțime de dezinformări în jur și este posibil să fi auzit că este în regulă să luați doze mari de Ivermectină. Asta este greșit”, a avertizat FDA.

„Medicamentele pentru animale sunt adesea foarte concentrate, deoarece sunt utilizate pentru animale mari, cum ar fi caii și vacile, care cântăresc mult mai mult decât noi. Astfel de doze mari pot fi extrem de toxice la oameni”, a explicat agenția.

„Mai mult, FDA analizează medicamentele nu numai pentru siguranța și eficacitatea ingredientelor active, ci și pentru ingredientele inactive. Multe ingrediente inactive găsite în produsele de origine animală nu sunt evaluate pentru utilizarea la oameni. În unele cazuri, nu știm cum aceste ingrediente inactive vor afecta modul în care Ivermectina este absorbită în corpul uman”.

Utilizarea medicamentului pentru tratarea COVID-19 a fost promovată folosind un videoclip cu mărturii în fața unui comitet al Senatului SUA, citat ulterior de Politifact ca exemplu de dezinformare, scrie news.sky.