Evenimentul Zilei > EVZ Special > Omul de încredere trimis de Viorica Dăncilă în China, înfrânt în Justiție
Omul de încredere trimis de Viorica Dăncilă în China, înfrânt în Justiție

Omul de încredere trimis de Viorica Dăncilă în China, înfrânt în Justiție

Nelu Barbu, omul care s-a ocupat de comunicare pentru ex-premierul Viorica Dăncilă, a pierdut un proces important.

Înfrângere suferită în justiție de Nelu Barbu, omul care s-a ocupat de comunicare în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Numit în funcția de consul general al României la Shanghai, fostul om de televiziune a fost revocat. El a deschis proces și a pierdut, conform deciziei luate de magistrații de la Curtea de Apel București.

Nelu Barbu, omul responsabil de comunicare în mandatul deținut de Viorica Dăncilă

Pe scurt, soluția arată astfel: Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, cererea se va depune la sediul Curţii de Apel Bucureşti. Pronunţată astăzi, 25.01.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.

Document: Hotarâre 61/2021 25.01.2021

El a dat în judecată Guvernul condus de Ludovic Orban și a solicitat anularea Hotărârii de Guvern nr.809/2019. Ea fusese adoptată la scurt timp după ce cabinetul Vioricăi Dăncilă căzuse în Parlament. G 809/2019 prevedea abrogarea Hotărârii de Guvern privind numirea unui consul general la Shanghai, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 836 din 15 octombrie 2019.

Nelu Barbu a fost purtător de cuvânt la Guvern în perioada februarie 2018 – octombrie 2019.

Nelu Barbu, consilier al ministrului pentru Mediulde Afaceri, Comerț și Antreprenoriat

„Numirea domnului Nelu Vasile Barbu în funcția de consul general, șef al Consulatului General al României la Shanghai, Republica Populara Chineză, prin actul normativ mai sus menționat, nu a produs efecte juridice, întrucât, până la data prezenței, domnul Barbu nu a preluat mandatul de consul general.” Se arăta la vremea respectivă în nota de fundamentare a HG nr. 809/2019. Ce fusese semnată de Bogdan Aurescu.

În anul 2017, Nelu Barbu fusese consilierul ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu. Se întâmpla în Cabinetul condus de Sorin Grindeanu.


Nelu Barbu: „Nimeni nu i-a cerut președintelui Iohannis să părăsească sala”

PNL taie în carne vie. Fosta mână dreaptă a Vioricăi Dăncilă pierde funcția de consul


Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.