OMS lansează noi avertismente. Urmează o creștere alarmantă a cazurilor COVID-19

OMS lansează noi avertismente. Urmează o creștere alarmantă a cazurilor COVID-19sursă: arhivă

OMS a transmis noi avertismente cu privire la infectarea cu coronavirus. Oficialii susțin că, odată cu intrarea în vigoare a mai multor măsuri de relaxare, COVID-19 se va răspândi mult mai repede, iar acest lucru va conduce la dezvoltarea mai multor mutații.

Organizația Mondială a Sănătății anunță, prin vocea directorului Tedros Adhanom Ghebreyesus, că numărul cazurilor de coronavirus va înregistra creșteri, pe fondul relaxărilor măsurilor sanitare de prevenire a răspândirii virusului.

Cazurile de deces riscă și ele să se înmulțească din cauza presiunii la care va fi supus sistemul de sănătate, în urma numărului de internări.

Dezvoltarea a noi mutații COVID-19

Potrivit directorului general al OMS, o răspândire mai mare a coronavirusului, din cauza relaxării măsurilor sanitare, înseamnă dezvoltarea mai multor mutații ale COVID-19.

„Sunt de așteptat să apară și să fie raportate noi variante ale coronavirusului, pentru că asta fac virusurile, se transformă, dar putem împiedica răspândirea acestor variante prin măsuri de prevenție adecvate”, a declarat directorul Tedros Adhanom Ghebreyesus.

OMS confirmă. Varianta Delta este cea mai periculoasă

Medicul Tedros a confirmat că mutația Delta a coronavirusului este cea mai contagioasă dintre tulpinile raportate până în prezent. Ea a fost identificată în cel puțin 85 de state, a mai spus directorul OMS.

„Se răspândește rapid în rândul populației nevaccinate”, s-a exprimat Tedros. Oficialii din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății și-au exprimat îngrijorarea cu privire la numărul de infectări care ar urma să fie înregistrate, pe fondul persoanelor care nu s-au imunizat, potrivit Digi24.

Interesul pentru vaccinare scade în România

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a informat, vineri seară, că interesul pentru vaccinare scade în România, însă consideră că acest lucru este doar temporar. „În ultima perioadă am observat o scădere a perioadelor care se adresează pentru vaccinare. Vorbim de o medie de circa 10.000 de persoane care se vaccinează cu doza 1 în ultima perioadă. Noi considerăm că, foarte probabil, este vorba despre o perioadă temporară de înregistrare a acestei scăderi și ne așteptăm ca în perioada următoare, numărul celor care vor fi vaccinați să fie în creștere”, s-a exprimat coordonatorul campaniei de vaccinare.

212 state din întreaga lume au administrat, până în prezent, 2 miliarde de doze de vaccin împotriva coronavirusului, potrivit OMS. Statisticile indică însă, că doar 10% din populația globală s-a imunizat împotriva COVID-19, adică 782 de milioane de persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News