Evenimentul Zilei > Actualitate > OMORÂT pentru 30 de lei. Unul din criminali e un minor
OMORÂT pentru 30 de lei. Unul din criminali e un minor

OMORÂT pentru 30 de lei. Unul din criminali e un minor

Doi suspecţi au fost arestaţi preventiv în cazul bărbatului neidentificat găsit mort, pe 3 septembrie, în barajul din cartierul Ioşia, din Oradea

Potrivit unui comunicat de presă transmis de prim-procurorul adjunct al tribunalului Bihor, Maria Cotrău, din cercetările efectuate, crima a fost comisă la începutul lunii august, sub podul rutier ce face legătura între strada Ovid Densușianu și strada Podului, pe malul stâng al Crişului Repede.

L-au legat şi l-au aruncat în Criş

Cei doi au lovit cu pumnii și picioarele victima, în scopul deposedării de suma de 30 lei, iar apoi, după ce au legat-o la gură și i-au legat mâinile la spate, au aruncat-o în râul Crișul Repede, victima decedând prin înec”, se arată în informare.

Suspecţii, un bihorean în vârstă de 42 ani şi un minor de 16 ani din Sibiu, au fost reţinuţi în data de 20 noiembrie, iar miercuri au fost prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor, care a emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Numele indivizilor nu au fost făcute publice, informează ziarul Bihoreanul.

Propunerea de arestare preventivă s-a formulat în considerarea faptului că privarea de libertate a inculpaţilor este necesară în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii inculpaţilor de la urmărirea penală şi pentru înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică, stare de pericol evidenţiată şi concretizată prin gravitatea faptelor ce fac obiectul prezentului dosar, fapte de violenţă gravă contra vieţii şi patrimoniului”, a explicat Cotrău. Potrivit comunicatului, în prezent “există date cu privire la identitatea victimei”, însă se aşteaptă rezultatele unor analizelor genetice pentru ca ea să fie confirmată.

Portret 3D

Cadavrul victimei celor doi criminali a fost găsit în data de 3 septembrie, de un angajat al barajului din Ioşia, plutind în acumularea de apă. Iniţial, procurorii au dat publicităţii trei comunicate prin care au făcut apel la populaţie pentru recunoaşterea bărbatului, pe baza unor reconstituiri grafice sau 3D, ascunzând însă locul exact în care a fost găsit şi detaliul că este vorba de victima unui omor.

Abia pe 28 septembrie, într-o nouă informare, procurorii au dezvăluit că în dosar “există indicii temeinice cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor” şi au precizat locul în care acesta a fost găsit: bazinul de acumulare al barajului CET CAMP situat în zona străzii Corneliu Baba din Oradea, în apropierea podului O. Densuşianu – Pod CFR Ioşia.

Cu cârpe în gură

Totodată, procurorii au precizat că bărbatul a avut o moarte violentă, având pe antebraţe avea numeroase echimoze, “produse prin lovire cu şi de corpuri dure şi prin comprimare”. “La momentul la care a fost găsită, victima avea mâinile imobilizate la spate prin legare cu material textil. La nivelul gurii, între maxilar şi mandibulă, avea aşezată o fâşie îngustă din material textil legată strâns cu nodul situat sub urechea dreaptă”, se mai arăta în comunicatul Parchetului.