Evenimentul Zilei > International > Oficialii ruși încearcă să se facă remarcați. Cine vrea să îi fure locul lui Vladimir Putin
Oficialii ruși încearcă să se facă remarcați. Cine vrea să îi fure locul lui Vladimir Putin

Oficialii ruși încearcă să se facă remarcați. Cine vrea să îi fure locul lui Vladimir Putin

În timp ce Vladimir Putin încearcă să câștige războiul din Ucraina, ceilalți oficiali ruși îi urmăresc fiecare mișcare și caută soluții pentru a îi fura locul. Ei au apelat la mai multe strategii pentru a se face remarcați.

Vladimir Putin a sperat să câștige războiul din Ucraina într-un timp foarte scurt, dar lucrurile nu au mers așa cum a visat. Președintele rus nu are vreun gând să demisioneze, iar ceilalți oficiali încearcă să-i fure locul sau să-l facă să dispară.

Războiul a pus în mișcare o cursă publică a succesorilor. Politicienii ruși fac tot posibilul pentru a intra în lumina reflectoarelor. Ei se atacă unul pe celălalt în speranța de a pune mâna pe o funcție mai importantă. Printre ei se numără și oficiali în care Vladimir Putin a avut încredere.

Medvedev șochează cu declarațiile

Fostul președinte rus, fost prim-ministru și vicepreședinte al Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, a făcut comentarii dure asupra problemelor de politică externă și nu a uitat nici să-i jignească pe occidentali. Îmbină izolaționismul dur cu populismul, punând cu fermitate vina pentru necazurile interne pe umerii dușmanilor externi.

Sursa: Facebook

Serghei Kirienko vrea să se remarce în Donbas

Un alt politician care vrea să se facă remarcat este primul adjunct al șefului de cabinet și curator al blocului politic al Kremlinului, Serghei Kirienko. El supraveghează republicile separatiste din Donbas. Acesta a stat departe de lumina reflectoarelor, dar a decis să își schimbe strategia.

Kirienko a început să poarte haine kaki și să vorbească cu voce tare despre fasciști, naziști și misiunea unică a poporului rus. Presa rusă a remarcat că cei care ocupă posturi administrative în republicile Donbas sunt absolvenți ai școlii pentru guvernatori, creația lui Kirienko. Și, deși Kirienko nu este direct implicat în campania militară, el și-a făcut loc în agenda marțială a lui Putin.

Viaceslav Volodin luptă pentru faimă

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, este un alt lider care vrea să se facă remarcat. De la transferul său de la Kremlin (ca prim adjunct al șefului de cabinet) la Duma de Stat, Volodin și-a sporit profilul public. El încurajează interzicerea cuvintelor străine pe vitrine și cerând menținerea pedepsei cu moartea în DNR și LNR.

Alți politicieni au ales tăcerea

Cu toate astea, mulți politicieni ruși au ales să tacă. Prim-ministrul Mihail Mișustin și primarul Moscovei Serghei Sobianin, ambii considerați candidați la succesiunea lui Putin înainte de invazie, au preferat să nu facă prea multe declarații în plin război.

Explicația rațională pentru tăcerea lor este că războiul este o chestiune temporară, iar relațiile cu Occidentul și chiar cu Ucraina vor trebui îmbunătățite, potrivit Ziare.com