Război în Ucraina: „Ruşii se confruntă în continuare cu o dilemă"

Război în Ucraina: „Ruşii se confruntă în continuare cu o dilemă" Sursă: Palinchak | Dreamstime.com

Potrivit serviciilor de informaţii britanice, trupele ruseşti şi-ar fi încetinit înaintarea în Ucraina din cauza vehiculelor de luptă avariate.

La peste cinci luni de la lansarea asaltului în Ucraina de către Vladimir Putin, s-ar părea că trupele ruse încetinesc. Asta au confirmat serviciile de informaţii britanice, luni, 25 iulie, precizând că repararea vehiculelor de luptă avariate "frânează înaintarea atacatorilor".

Acest lucru se referă la mii de tancuri sau camioane de aprovizionare pe care războiul din Ucraina nu le-a cruţat. Pe 18 iulie, serviciile de informaţii au descoperit un atelier de reparaţii rusesc la circa zece kilometri de frontiera ucraineană, unde aşteptau nu mai puţin de 300 de vehicule avariate, scrie lalibre.be.

Dar nu numai echipamentele avariate le fac probleme ruşilor. Lipsa de oameni se face simţită din ce în ce mai mult. Aceste două probleme ar explica o înaintare mai timidă a forţelor lui Putin în ultimele zile potrivit serviciilor de informaţii britanice. "Comandanţii ruşi se confruntă în continuare cu o dilemă: trebuie să furnizeze resurse pentru ofensiva din est sau să întărească apărarea în vest?", a prezentat situaţia ministerul britanic al Apărării, potrivit agenţiei Belga.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rusia înăspreşte tonul

Moscova şi-a înăsprit recent poziţia privind războiul din Ucraina. Guvernul rus a anunţat săptămâna trecută că obiectivul său militar "nu se limitează la regiunea Donbas". Duminică, ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a mers mai departe şi a confirmat voinţa Kremlinului de a răsturna guvernul ucrainean. "Vom ajuta prin toate mijloacele poporul ucrainean să se elibereze de regim, care este ostil poporului şi istoriei. Popoarele rus şi ucrainean vor trăi din nou împreună în viitor", a declarat el, conform unor afirmaţii relatate de AFP. (Rador)