Evenimentul ZileiSportOfertă de nerefuzat pentru Dan Petrescu. Ce salariu i se propune în schimbul serviciilor de antrenor

Ofertă de nerefuzat pentru Dan Petrescu. Ce salariu i se propune în schimbul serviciilor de antrenor

Ofertă de nerefuzat pentru Dan Petrescu. Ce salariu i se propune în schimbul serviciilor de antrenor
Antrenorul celor de la CFR Cluj a primit o super ofertă financiară, din partea unui club arab, care îi permite să-i trimită la plimbare pe oficialii FRF care i-au propus să antreneze echipa națională.

Oficialii Federației Române de Fotbal i-au propus lui Dan Petrescu poziția de selecționer al echipei naționale. Aceștia au ajuns la tehnicianul CFR Cluj după ce au fost refuzați, rând pe rând, de Gică Hagi și Răzvan Lucescu.

Bursucul, cum i se spune lui Dan Petrescu a amânat un răspuns concret până pe 20 decembrie, când se încheie sezonul fotbalistic. Între timp, se pare că a primit o nouă ofertă, foarte tentantă din punct de vedere financiar. O echipă din Emiratele Arabe Unite i-a propus un contract de 4 milioane de dolari pe sezon. Suma este imensă prin comparație cu salariul de 300.000 de euro pe an, pe care Petrescu îl încasează de la CFR Cluj, după cum relatează GSP.

Prin comparație, FRF îi oferă un salariu de 25.000 de euro pe lună, similar cu cel pe care îl primește în prezent, de la gruparea din Gruia. Pe de altă parte, FRF i-a propus un contract de lungă durată, iar nu doar pe doi ani, așa cum a semnat cu Mirel Rădoi. Federația Română de Fotbal vrea să-l aducă pentru patru ani, adică două campanii, cele pentru EURO 2024 și pentru Cupa Mondială din 2026.

Chiar și așa, în condițiile în care oferta financiară venită din Emirate este mult peste ceea ce are în prezent, antrenorul nu s-a grăbit cu un răspuns concret. El a amânat discuția, la fel ca și în cazul FRF, până după 20 decembrie.

Dan Petrescu amână răspunsul pentru FRF

Dan Petrescu a declarat, la finalul partidei Chindia Târgoviște – CFR Cluj, scor 0-1, că nu a discutat cu patronul CFR despre oferta celor de la FRF.

„Lumea zice ce vrea, e democrație. Respect orice declarație. Dacă nu se ajunge la jigniri, eu respect orice declarații. Nu am vorbit cu patronul echipei despre oferta FRF, mă țin de cuvânt, o să vorbesc cu el după ultimul meci. Mai avem trei meciuri în campionat și unul în Conference League. Eu vreau să mă concentrez la munca de aici, mă cunoașteți, sunt profesionist 100%. Nu vreau să mă gândesc la altceva, mă gândesc doar la CFR Cluj”, a spus Dan Petrescu.

foto: arhivă EVZ

Conducerea CFR nu este de acord cu momentul începerii discuțiilor

Conducerea CFR Cluj este de părere că Federația s-a grăbit cu oferta pentru Dan Petrescu. Aceasta chiar dacă patronul clubului și-a dat acordul pentru începerea discuțiilor pentru a prelua echipa națională.

„Dan Petrescu este sub contract cu CFR Cluj. Am venit aici și pentru că el a insistat și mi-a promis că vom fi împreună pentru următorii doi ani și jumătate. Din punctul meu de vedere, eu îl văd un om de cuvânt. Au fost niște domni oficialii de la Federație, dar momentul ales pentru a vorbi cu Dan Petrescu nu a fost unul potrivit. Noi mai avem meciuri de jucat până în iarna, iar interesul lor pentru Dan ne-a dat peste cap. Dacă Federația vrea, își permite să-i plătească clauza lui Dan Petrescu. Sunt subiectiv, dar dacă eram factor de decizie, îl luăm pe Petrescu la națională”, a spus Cristi Balaj, membru în conducerea CFR, pentru Digi Sport Matinal.


Accesează: