Evenimentul Zilei > Actualitate > Rudel Obreja, preşedintele FRB, ne-a lăsat fără pugilişti la Olimpiadă!
Rudel Obreja, preşedintele FRB, ne-a lăsat fără pugilişti la Olimpiadă!

Rudel Obreja, preşedintele FRB, ne-a lăsat fără pugilişti la Olimpiadă!

AIBA a dezafiliat ieri Federaţia Română de Box, pentru că preşedintele forului din ţara noastră s-a încăpăţânat să împiedice organizarea de alegeri.

Federaţia Internaţională de Box Amator (AIBA) a anunţat, ieri, că Federaţia Română de Box a fost dezafiliată. Astfel, niciun sportiv român nu mai poate să participe în competiţiile organizate sub egida AIBA. La data de 24 septembrie, Congresul Federaţiei Internaţionale va ratifica această decizie.
Sancţiunea a fost luată deoarece Rudel Obreja, preşedintele FRB, nu vrea să demisioneze din funcţie pentru a fi organizate alegeri. Termenul limită fixat de organismul internaţional pentru schimbarea preşedintelui a fost fixat pentru data de 31 august.
Rudel merge cu jalba în proţap la TAS
Obreja s-a încăpăţânat să ţină de scaun, iar România are şanse mari să nu fie reprezentată de niciun boxer la Jocurile Olimpice de anul viitor, ce vor fi găzduite de Londra. În intervalul 22 septembrie-10 octombrie, pugiliştii români ar fi trebuit participe la Campionatele Mondiale de box, care se vor desfăşura la Baku, capitala Azerbaidjanului. La această competiţie se vor decide participanţii la Jocurile Olimpice.
Pugiliştii români mai au o singură şansă să ajungă la Londra. AIBA să anuleze sancţiunea, iar sportivii să participe la un alt turneu de calificare. Rudel Obreja a anunţat că va contesta decizia la TAS. Câţiva foşti mari boxeri ai României şi-au declarat dezamăgirea faţă de situaţia creată de Rudel Obreja. "E foarte trist pentru boxul românesc. Aveam tradiţie la acest sport şi acum nu mergem la Olimpiadă", ne-a declarat Mihai Leu, primul campion mondial al României, la box profesionist.
"S-a ajuns prea departe. Nu credeam că se va merge până aici. Am vorbit cu Rudel şi l-am întrebat ce are de gând. Mi-a zis că el merge la TAS, pentru că are dreptate. Şi Federaţia Internaţională a greşit. A sancţionat atâţia sportivi pentru interesele unui singur om. Oricum, nu cred că Obreja va organiza alegeri. Asta e abureală pentru cei care nu ştiu ce se petrece", nea declarat Francisc Vaştag, fost campion mondial şi european la box amator.
Leonard Doroftei spune că ar candida la funcţia de preşedinte al federaţiei. "Dacă aş putea ajuta, aş fi dispus să o fac. Aş candida pentru funcţia de preşedinte. Dar trebuie să am şi un plan solid, nu să fiu ales pentru figura mea simpatică. Ne va lua ani de zile să ne revenim din şocul ăsta. Rudel Obreja a pus interesele sale mai presus de cele ale boxului românesc", ne-a declarat fostul mare campion, Leonard Doroftei.
31 august
a fost data limită fixată de conducătorii AIBA până la care FRB ar fi trebuit să organizeze alegeri pentru stabilirea unui nou preşedinte

REACŢII
"Este foarte trist pentru boxul românesc. Nu credeam că se va ajunge în situaţia asta."
MIHAI LEU, primul campion mondial al României la box profesionist

"Nu cred că Obreja va organiza alegeri. Asta e abureală pentru cei care nu ştiu ce se petrece. Mi-a zis că se duce la TAS, că o să aibă câştig de cauză acolo."
FRANCISC VAŞTAG, campion mondial şi europen la box amator

"Nu ştiu de ce ţine Obreja cu dinţii de scaunul de preşedinte. A pus interesele sale mai presus de cele ale boxului românesc. Ne va lua ani de zile ca să ne revenim din şocul ăsta."
LEONARD DOROFTEI, multiplu campion la box amator şi profesionist

"Este o veste foarte tristă. Noi, cei care am preluat pregătirea boxerilor, trebuie să le tăiem finanţarea în situaţia asta."
IOAN DOBRESU, secretar general al COSR

Citiţi şi:

  • Boxul românesc a fost dezafiliat
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: