Evenimentul Zilei > Justitie > Oamenii senatorului PNL Dolj, Ion Iordache, au fost reținuți. Acuzațiile sunt deosebit de grave
Oamenii senatorului PNL Dolj, Ion Iordache, au fost reținuți. Acuzațiile sunt deosebit de grave

Oamenii senatorului PNL Dolj, Ion Iordache, au fost reținuți. Acuzațiile sunt deosebit de grave

Doi oameni de încredere ai senatorului PNL, Ion Iordache, au fost reținuți pentru 24 de ore în urma deciziei de miercuri a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Aceștia sunt acuzați de obținere ilegală de fonduri.

Este vorba despre omului care coordonează afacerile grupului de firme Ydail și a administratorului acesteia. Ei sunt cei mai vechi colaboratori ai senatorului Ion Iordache. Alături de aceșția a fost reținut un al treilea om de afaceri.

Conform procurorilor s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de trei inculpați aceștia fiind Doru Șandru, Mircea Vărzaru și Mihai Puiu pentru săvârșirea infracțiunii de obținere ilegală de fonduri. Este vorba de contractul de 157 milioane de lei încheiat în iunie 2016 de asocierea Ydail Construct SRL, Romstrade SA și Metalcolect Prod cu Consiliul Județean Gorj pentru lucrări și servicii de reparare și întreținere drumuri județene.

Ofertă la licitație cu documente false

Parchetul susține că cei trei afaceriști au depus o ofertă care conținea documente și date false în privința deținerii utilajelor necesare prezentate în aceasta. De asemenea procurorii au reținut că în iarna 2016-2017 asocierea de firme a încasat necuvenit pe orele de așteptare, pentru utilajele pe care nu le deținea efectiv, suma de 359.132 lei.

Ion Iordache, unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din Gorj, a primit locul 1 la Senat pe lista PNL pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie anul trecut și a fost ales.

Iordache este și vicepreședintele PNL Gorj. El a prosperat din afaceri cu statul prin firma Ydail Construct Turceni, care construiește drumuri și pe care a condus-o mai mulți ani, după care a controlat-o fără să iasă în față.

Compania Ydail Turceni a beneficiat în ultimii patru ani de un contract de 36 de milioane de euro pentru întreținerea drumurilor județene din Gorj. O asociere de firme condusă tot de Ydail Turceni a câștigat acordul-cadrul în valoare de 36 de milioane de euro și pentru următorii patru ani, tot pentru întreținerea, repararea și deszăpezirea drumurilor județene din Gorj.

Iordache mai deţine şi un fond de vânătoare, un restaurant şi mai multe lacuri piscicole. În perioada în care fost preşedinte al ALDE Gorj, Ion Iordache şi-a impus o rudă în funcţia de secretar de stat la Ministerul Energiei. El susţine acum că nu a fost membru în Partidul Social Democrat, ci doar colaborator, scrie flux24.ro.