Oamenii de știință au prins firul unei mari enigme din Univers. Care va fi marele răspuns

Oamenii de știință au prins firul unei mari enigme din Univers. Care va fi marele răspuns

Oamenii de știință sapă adânc pentru a descoperi una dintre marile întrebări legate de Univers.

Sunt mari șanse ca oamenii de știință să fi descoperit o mare enigmă din Univers. Undele gravitaționale care alcătuiesc o parte din fundalul universului. Nu doar cele provenite din evenimente neobișnuite, cum ar fi coliziunile găurilor negre. Această descoperire ar putea ajuta la oferirea de răspunsuri pentru alte întrebări esențiale.

O echipa de oameni de știință NANOGrav a descoperit un semnal puternic. Acesta ar putea reprezenta fundalul undei gravitaționale. Adică undele dintre fuziunile supermasive ale găurilor negre din Cosmos, conform newatlas.com.

Oamenii de știință și enigme din Univers

Echipa NANOGrav a căutat să determine efectele acelor unde asupra pulsarilor, ale căror modele de lumină sunt în mare parte consistente pe perioade lungi. Cercetătorii au verificat cât mai mulți pulsari - 45 până acum -  pentru o perioadă de cel puțin trei ani. Astfel au observat un proces comun care părea să distorsioneze sincronizarea colectivă cu sute de nanosecunde.

Ne puteți urmări și pe Google News

Rezultatul nu este însă unul bătut în cuie. Savanții vor să verifice datele cu mai mulți pulsari și studii mai lungi. Iar acest lucru ar putea dura foarte mulți ani. Dacă acest lucru reprezintă undele gravitaționale de fundal, asta ar putea ajuta la identificarea surselor acestor unde și, în cele din urmă, la modul în care aceste forțe ascunse influențează la modelarea Universului.

Rolul esențial pe care l-ar putea avea undele gravitaționale

Undele gravitaționale sunt cele care ar putea să fie esențiale atunci când vine vorba despre identificarea altor dimensiuni în spațiul cosmic. S-ar răspunde la întrebarea ce vizează gravitația. De ce pare ea mai slabă decât alte forțe fundamentale din Univers. Oamenii de știință presupun că gravitația scapă către alte dimensiuni ce nu au fost detectate încă.

Teoria multiplelor dimensiuni s-a născut de mai multă vreme, nu a fost dovedită. În aceste condiții, uundele gravitaționale ar putea fi o nouă metodă de a le identifica.