Evenimentul Zilei > Actualitate > O fermă din Galați a ars mai bine de 12 ore. Pagubele sunt uriașe
O fermă din Galați a ars mai bine de 12 ore. Pagubele sunt uriașe

O fermă din Galați a ars mai bine de 12 ore. Pagubele sunt uriașe

Doi câini au murit, iar peste 7.000 de baloți de paie au fost mistuiți de flăcări într-o fermă din Galați care a ars mai bine de 12 ore.

O fermă dintr-o localitate din județul Galați a ars mai bine de 12 ore, fără ca pompierii să reușească să domolească incendiul. Doi câini care asigurau paza au murit carbonizați. Peste 7.000 de baloți de paie au fost arși aproape în totalitate. Din primele verificări, dat fiind amploarea flăcărilor, se crede că focul a fost pus de o persoană necunoscută.

Incendiul, care s-a manifestat cu o violență ieșită din comun, a izbucnit, joi seara, la o fermă de pe raza satului Balintești, comuna Măstăcani, județul Galați.

Flăcările au cuprins fânarul unde erau depozitați mii de baloți de paie. Flăcările s-au propagat cu repeziciune din cauza vântului care bătea cu putere. Pompierii au intervenit cu două autospeciale, însă nu au reușit să facă față incendiului.

O fermă din Galați a ars mai bine de 12 ore din cauza vântului

Misiunea lor a fost mult îngreunată de vântul care a întețit și mai mult flăcările. Intervenția s-a prelungit pe parcursul întregii nopți, dar și în cursul zilei de vineri, 12 februarie 2021.

„Azi noapte, la ora 21,30, a izbucnit un incendiu la un fânar aparţinând unei ferme din satul Balinteşti, comuna Măstăcani. S-au deplasat două maşini de stingere de la Punctul de lucru Târgu Bujor, iar dimineaţa aceasta au ajuns un ofiţer şi un maistru militar pentru a prelua conducerea şi coordonarea intervenţiei. Pe fondul intensificărilor de vânt din ultimele ore, când au ajuns pompierii fânarul ardea generalizat. Au fost distruşi cei 7.000 de baloţi de paie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Dan Ionaşcu.

Bilanțul este dramatic

Bilanțul făcut până la încheierea intervenție este dezastruos. Doi câini care asigurau paza au murit în incendiu, iar peste 7.000 de baloți de paie s-au mistuit în flăcări.

„Vineri dimineață (12 februarie 2021, n.a.), au ajuns la fața locului un ofițer si un maistru militar pentru a prelua conducerea și coordonarea intervenției. Pe fondul intensificărilor de vânt din ultimele ore, când au ajuns pompierii fânarul ardea generalizat, fiind distruși cei 7.000 baloți de paie”, au comunicat reprezentanții ISU Galați, conform publicației Viața Liberă.

Pentru ca toate focarele de incendiu să fie lichidate, pompierii au adus la fața locului și un buldo-excavator.

Poliția a demarat o anchetă în condițiile în care, din primele estimări rezultă că focul ar fi izbucnit în urma unei acțiuni intenționate.