Evenimentul ZileiSocialO femeie a anunțat la 112 că aruncă în aer un bloc din Năvodari. 30 de locatari au fost evacuați

O femeie a anunțat la 112 că aruncă în aer un bloc din Năvodari. 30 de locatari au fost evacuați

O femeie a anunțat la 112 că aruncă în aer un bloc din Năvodari. 30 de locatari au fost evacuați
O femeie a anunțat prin numărul unic de urgență 112 că va arunca în aer un bloc. Aproximativ 30 de persoane au fost evacuate de pompieri din imobilul amenințat cu explozia devastatoare.

Aproximativ 30 de persoane au fost miercuri evacuate de pompieri dintr-un bloc din Năvodari, după ce autorităţile au fost alertate prin numărul unic de urgenţe 112 că o femeie ameninţa că va arunca imobilul în aer.

Echipaje medicale și de intervenție deplasate la fața locului

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, la faţa locului s-au deplasat un echipaj de terapie mobilă intensivă, un echipaj de prim ajutor şi o autospecială de stingere incendii, relatează Agerpres .

„Pompierii au pătruns în apartament, au identificat femeia, aceasta a fost evaluată medical, ulterior fiind transportată la Spitalul Judeţean Constanţa. Odată sosiţi la faţa locului, după realizarea cunoaşterii în teren, toate persoanele din bloc, aproximativ 30, au fost evacuate pentru a fi în siguranţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU, Anamaria Stoica.

De asemenea, la faţa locului au fost mobilizaţi şi 10 poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean, precum şi lucrători ai Poliţiei Locale.

Polițiștii au ajuns la fața locului în trei minute de la apel

„În aproximativ trei minute de la apel, la faţa locului au ajuns 10 poliţişti, care au pătruns în locuinţa femeii şi au discutat cu aceasta până la sosirea echipajului medical. (…) Femeia în cauză, în vârstă de 63 de ani, a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa pentru investigaţii de specialitate.

La adresa indicată s-au deplasat şi pompierii din cadrul ISU Dobrogea şi lucrători din cadrul Poliţiei Locale Constanţa”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Inspctoratul Poliției Județului Constanţa.

Femeia era nemulțumită pentru că îi ploua în casă când ploua

Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a reieşit că femeia ameninţa locatarii pentru că, de fapt, era supărată că îi intra apă în casă când ploua. Femeia dorea ca autorităţile locale să îi soluţioneze problema. Așadar, amenințarea femeii nu a fost reală, dar apelul a alertat autoritățile competente locale.


Accesează: