Evenimentul Zilei > Actualitate > O descoperire BIZARĂ lasă geologii MUŢI de UIMIRE. Erupţia unui VULCAN a lăsat în urmă un mare MISTER | FOTO
O descoperire BIZARĂ lasă geologii MUŢI de UIMIRE. Erupţia unui VULCAN a lăsat în urmă un mare MISTER |  FOTO

O descoperire BIZARĂ lasă geologii MUŢI de UIMIRE. Erupţia unui VULCAN a lăsat în urmă un mare MISTER | FOTO

Oamenii de ştiinţă au găsit un "ou" misterios, după erupţia vulcanului Kilauea din Hawaii, de săptămâna trecută. Obiectul bizar este gol în interior, are o "coajă" sticloasă şi seamănă cu aşa numitele "Lacrimi a lui Pele", formaţiuni geologice asociate de locuitorii din regiune cu Pele, zeiţa vulcanului.

"Lacrimile lui Pele" se formează atunci când fragmente mici de lavă se răcesc rapid şi se transformă în "lacrimi" de sticlă. Cu toate acestea oul descoperit nu pare să se fi format în acelaşi mod, relatează Mediafax, citând Daily Mail.

Oul sticlos, găsit de geologul Tim Orr, de la Observatorul Vulcanic din Hawaii este negru, lucios, are formă ovaloidă şi măsoară 1,27 de centimetri. Obiectul este cu atât mai deosebit cu cât coaja fragilă a rezistat erupţiei puternice. 

Foto: dailymail.co.uk

"E un fel de balon" a explicat geologul Janet Babb, purtător de cuvânt la Hawaiian Volcano Observatory. "E gol în interior, cu coaja subţire, sticloasă şi foarte fragilă", a adăugat el. 

"După ştiinţa mea, este singurul obiect de acest fel care s-a format vreodată", a comentat geologul Tim Orr, cel care a făcut misterioasa descoperire.

Vulcanul Kilauea este unul dintre cei mai activi din lume. Exploziile de lavă sunt frecvente, însă oamenii de ştiinţă spun că nu au mai văzut niciodată ceva similar cu neobişnuitul obiect.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.