Evenimentul Zilei > Politica > Nu a câștigat Primăria, dar a fost ales șeful filialei PNL Sector 6
Nu a câștigat Primăria, dar a fost ales șeful filialei PNL Sector 6

Nu a câștigat Primăria, dar a fost ales șeful filialei PNL Sector 6

Candidatul liberal care a pierdut șefia Primăriei Sectoruui 6 la alegeri locale, Răzvan Mironescu a fost luni seara ales președinte al filialei PNL de sector, cu 112 voturi pentru din totalul de 215 voturi exprimate, anunță Hotnews.

Organizaţia PNL sector 6 a organizat luni adunarea generală de alegeri, iar pentru funcţia de preşedinte au candidat Aleodor Frâncu, Răzvan Mironescu, Florin Dragoş Ciochia, Samoilă Pirău şi Cristian Scărlătescu.

Florin Dragoş Ciochia şi-a retras candidatura şi a declarat că îl susţine pe Răzvan Mironescu.

Pe 17 august vor avea loc alegerile pentru Sectorul 2. Se vor lupta pentru această funcție fostul candidat liberal pentru Primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu și președintele demisionar Anca Boagiu, ambii candidați având mulți susținători cu drept de vot.

A doua zi, pe 18 august, se vor desfășura alegerile interne pentru sectorul 1, unde sunt șanse mari ca Mihai Voicu să fie în continuare coordonatorul filialei PNL. Numele lui Ovidiu Raețchi, fostul candidat pentru Primăria Sectorului 5 a fost inițial vehiculat pentru această filială, dar s-a renunțat la această variantă după numirea sa în funcția de vicepreședinte al PNL București.

Pe 23 august profesorul universitar Radu Carp, care are sprijinul aripii liberale a partidului se va confrunta la Sectorul 4 cu președintele demisionar al organizației de sector, Marius Rogin.

La o zi după aceea, pe 24 august, la Sectorul 3 actualul lider al deputaților PNL Eugen Nicolăescu va candida pentru șefia filialei liberale. Se preconizează că aceste nu va întâmpina mari probleme, fiindcă cei mai mulți liberali evită să-și asume responsabilitatea construcției unei echipe puternice la acest sector.

Nu în ultimul rând, sectorul 5 va avea alegeri pe 25 august, iar cel mai puternic candidat liberal se anunță a fi președintele demisionar al filialei, Cristian Olteanu.