Evenimentul Zilei > Politica > Nicuşor Dan, despre rectificarea bugetară. „Rezolvăm mai multe chestiuni”. Ce sumă de bani a fost alocată
Nicuşor Dan, despre rectificarea bugetară. „Rezolvăm mai multe chestiuni”. Ce sumă de bani a fost alocată

Nicuşor Dan, despre rectificarea bugetară. „Rezolvăm mai multe chestiuni”. Ce sumă de bani a fost alocată

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că rectificarea bugetară a fost aprobată și că vor fi rezolvate mai multe chestiuni care ţin de realizarea unor investiţii importante. Edilul a precizat și suma de bani care este în joc.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, luni, proiectele referitoare la rectificarea bugetului municipalităţii pe acest an. În ele sunt incluse lucrările de mentenanţă la parcajul suprateran exterior de sub Pasajul Basarab și alte investii.

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a precizat că vor fi rezolvate mai multe chestiuni care ţin de realizarea unor investiţii importante, dar şi de acoperirea unor cheltuieli la servicii care s-au majorat în ultimele luni. Reactualizarea preţurilor va ajuta achiziţia a 100 de troleibuze, reabilitarea unor linii de tramvai, precum şi semaforizarea inteligentă. Edilul a mai declarat că s-au oferit 80 milioane lei pentru subvenţia la termoficare.

Nicușor Dan, despre rectificarea bugetului

„Prin rectificarea de buget aprobată astăzi de Consiliului General al Municipiului Bucureşti rezolvăm mai multe chestiuni care ţin de realizarea unor investiţii importante, dar şi de acoperirea unor cheltuieli la servicii care s-au majorat în ultimele luni:

– Am făcut o reactualizare a preţurilor pentru a putea finaliza achiziţia a 100 de troleibuze, pentru reabilitarea liniilor de tramvai şi pentru semaforizarea inteligentă

Sursa foto: Razvan Valcaneantu\EEC

– Am inclus sumele necesare pentru achiziţia serviciilor de consultanţă şi asistenţă tehnică în vederea obţinerii acordului de mediu pentru SIDU (strategia integrată de dezvoltare urbană), astfel încât Municipalitatea să poată accesa fonduri europene.

– Am alocat 80 de milioane de lei pentru subvenţia la termoficare. Sumele au fost necesare deoarece facturile la energia termică sunt mai mari decât previziunile de la începutul anului.

Câți bani au fost alocați

S-au alocat 17 milioane de lei în plus pentru reparaţiile străzilor, trotuarelor şi realizarea marcajelor, dar şi pentru iluminat public.

– Am prevăzut fonduri pentru repararea softului Bibliotecii Metropolitane Bucureşti care permite accesarea colecţiilor de cărţi în format digital.

– Am alocat 170.000 de lei pentru achiziţionarea arhivei “Camil Petrescu”, pentru Muzeul Naţional al Literaturii Române. Este vorba de sute de scrisori primite de la Mihail Sadoveanu, Mircea Eliade, Liviu Rebreanu sau Mihail Sebastian, mii de pagini de manuscrise şi dactilograme corectate ale romanelor, pieselor de teatru şi operelor filosofice ale scriitorului, precum şi diverse obiecte personale”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook.

Proiectul de rectificare, care prevede majorări cu câte aproximativ 95 de milioane de lei a veniturilor, respectiv cheltuielilor bugetului local, care ajung astfel la peste 6,4 miliarde de lei fiecare, a fost adoptat de cei 31 de consilieri, potrivit Agerpress.