Nicuşor Dan, dat în judecată a doua oară de Gabriela Szabo. Ce vrea fosta sportivă de la primarul Capitalei

Nicuşor Dan, dat în judecată a doua oară de Gabriela Szabo. Ce vrea fosta sportivă de la primarul Capitalei Gabriela Szabo. Sursa foto: Arhiva EVZ

Fosta atletă Gabriela Szabo a deschis al doilea proces împotriva lui Nicușor Dan, după ordinul semnat de primarul Capitalei, prin care fosta sportivă a fost îndepărtată de la conducerea CSM București.

Szabo l-a dat în judecată pe primarul Capitalei, pentru a doua oară, după ce a contestat legalitatea documentului, reproșându-i actualului primar că a acționat influențat de anumiți oameni din interiorul CSM București.

Gabriela Szabo a pornit al doilea proces în instanță, pe motiv că mutarea de la Clubul Sportiv Municipal București din funcția de conducere pe care o ocupa până în urmă cu aproximativ o lună și jumătate a fost una politică, dat fiind faptul că toate evaluările din 2017, de când ocupa această funcție și până acum, erau unele pozitive.

Pe de altă parte, este un proces care ar putea să o readucă în funcția respectivă, dat fiind faptul că instanța ar trebui să hotărască dacă decizia primarului general al Capitalei a fost una corectă sau dacă a fost una neîntemeiată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Încă un proces inițiat de fosta sportivă

În plus, sportiva mai are un proces pe rol împotriva primarului general, un proces deschis imediat după această mutare, după ce edilul Bucureştiului a postat pe o rețea de socializare că Gabriela Szabo ar fi avut un management defectuos și că ar fi avut mai multe situații conflictuale cu angajații acestui club sportiv.

Sportiva susține că, de fapt, nici până în acest moment nu a existat o discuție între primarul general și aceasta, pentru a-i oferi ocazia să se apere sau pentru a-și susține punctul de vedere, potrivit Antena 3.

Context

La începutul lunii iunie, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a schimbat-o pe Gabriela Szabo din funcția de director general al Clubului Sportiv Municipal București.

„Am luat decizia de a schimba conducerea Clubului Sportiv Municipal București. Directorul general al CSM, Gabriela Szabo, va fi detașată la conducerea Centrului Dalles, iar în locul ei va fi numit interimar unul dintre directorii adjuncți”, a anunțat Nicușor Dan într-o postare.

Primarul general susține că actuala conducere a CSM București a ratat obiectivele comptetiționale, a determinat plecarea unor oameni valoroși și a avut un management defectuos.

„Înainte de a lua această decizie, am discutat cu membrii Consiliului de Administrație al CSM București, iar concluzia a fost clară – schimbarea e necesară. Actuala conducere a ratat obiective competiționale, a determinat plecarea unor oameni valoroși și a avut un management defectuos (decizii pripite și fără consultare, dar și tergiversarea luării altor decizii, incapacitatea de a armoniza relațiile interne, abordări conflictuale în interacțiunile cu șefii secțiilor sportive)”, a explicat primarul decizia.