Evenimentul Zilei > Social > Nică a cules toate cireşele şi le-a adus la Bojdeucă
Nică a cules toate cireşele şi le-a adus la Bojdeucă

Nică a cules toate cireşele şi le-a adus la Bojdeucă

Muzeul Literaturii Române Iași ne invită duminică, 14 iunie 2015, la evenimentul „Cireșe la Bojdeucă”. De fapt, este un târg de cireșe în curtea Muzeului „Ion Creangă”, unde producători locali vor prezenta bunătăți, iar invitații Muzeului Literaturii vor completa atmosfera cu programe culturale.

„Cireșe la Bojdeucă” va debuta cu prezentarea târgului și va continua cu o serie de momente artistice tematice. Începând cu ora 10:30, programul artistic, care va cuprinde un monolog Nică Apetrei, o reprezentaţie de pantomimă, dar şi un atelier  de confecţionare a cireşelor din hârtie. Invitatul special este Petru Ciubotaru, actor Teatrul Național „V. Alecsandri”,  din Iași. Iar mici artişti de la Palatul Cpiilor Iaşi se vor prezenta cu dans modern, o piesă de teatru, vor recita poezii.

După ce vor fi obosit prin tîrg, cei prezenţi pot participa la concursul „Găsiţi punguţa cu … două cireşe!”. Găsitorii vor fi premiaţi.

„Cel mai potrivit loc din lume pentru un târg de cireșe este în bătătura lui Ion Creangă. Asta s-a văzut și anul trecut, când curtea Bojdeucii a devenit neîncăpătoare. Invităm și în acest an pe toată lumea, cu mic cu mare, să caute punguța cu două cireșe, să se bucure de bucuria copiilor și să calce pragul Librăriei de la Bojdeucă, unde cărțile despre lumea copilăriei abia așteaptă să fie citite.”, a declarat Dan Lungu, directorul Muzeului Literaturii Române Iași.