Evenimentul Zilei > Actualitate >  News Alert. Un avion polonez a fost deturnat deasupra Europei
 News Alert. Un avion polonez a fost deturnat deasupra Europei

 News Alert. Un avion polonez a fost deturnat deasupra Europei

Un avion polonez ar fi fost deturnat joi dimineață, deasupra Europei de persoane necunoscute. Informația nu e confirmată de nicio sursă oficială, ci doar relatată de presa internațională.

Conform primelor informații aparatul de zbor spre îndreaptă spre Oceanul Atlantic. Autoritățile nu au confirmat informația și nu se știu detalii despre numărul persoanelor aflate la bord.

Alerta de deturnare a Forțelor Aeriene Poloneze provoacă panică în timp ce un avion a fost deturnat. Un avion al forțelor aeriene poloneze ar fi fost deturnat și se îndreaptă spre vest spre Oceanul Atlantic.

Mai devreme, France News 24 a scris pe Twitter că s-ar fi preluat controlul asupra avionului aflat deasupra Europei. Dar sursa unele surse spun că acest lucru ar putea face parte dintr-un exercițiu de antrenament.

France News 24 a scris: „În Polonia au loc exerciții Renegade / Sarex-21. Deturnarea acestui avion ar putea face parte din exerciții.”

Forțele armate poloneze s-au referit, de asemenea, la „exercițiul tactic-special” care vizează combaterea amenințărilor teroriste din aer, precum și efectuarea operațiunilor de căutare și salvare pe uscat și pe mare.

Manevrele au început pe 17 mai și se desfășoară până mâine (21 mai)

Forțele armate poloneze au scris pe site-ul oficial: În timpul exercițiului, vor fi efectuate patru episoade. Primul se va referi la răpirea unei aeronave civile ca posibil mijloc de atac terorist care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale. Al doilea episod va fi  în legătură cu ciocnirea a două nave cu persoane. Scenariul presupune efectuarea unei operațiuni de salvare, salvarea bunurilor militare și transportul victimelor la unitățile medicale.

Forțele aeriene au explicat că exercițiul de instruire se desfășoară în spațiul aerian peste Polonia și în zonele din provinciile Pomerania de Vest, Pomerania și Mazovia.

Aceasta implică mai multe echipe militare, precum și o serie de operațiuni de urgență. Forțele aeriene poloneze au adăugat: „Obiectivul principal al exercițiului este de a testa capacitățile forțelor armate poloneze și ale sistemului nemilitar, ca parte a sistemului de securitate de stat, pentru a face față crizelor specifice apărării aeriene.

Organizatorul este Comandamentul Operațional al Forțelor Armate, condus de generalulul Bronisław Kwiatkowski

„Proiectul de instruire se va desfășura în spațiul aerian al Republicii Polonia și în zonele din provinciile Pomerania de Vest, Pomerania și Mazovia”, se mai arată în informarea de pe site.

„Exercițiul va implica, printre altele, următoarele entități responsabile cu securitatea națională și operațiunile de salvare și salvare: Comandamentul operațional al RSZ , Comandamentul general al armatei poloneze cu unități militare subordonate, Jandarmeria militară, Forțele teritoriale de apărare, Agenția poloneză de navigație aeriană, Poliția, Garda de frontieră, Pompierii de stat, Serviciul de căutare și salvare maritimă, Ambulanța aeriană, Crucea Roșie poloneză și ofițerii universitari militari”.

Informația a fost publicată și de Express care citează France 24.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.