Evenimentul Zilei > Actualitate > Tensiuni la frontieră, pe români îi lasă nervii. Un medic a fost agresat
Tensiuni la frontieră, pe români îi lasă nervii. Un medic a fost agresat

Tensiuni la frontieră, pe români îi lasă nervii. Un medic a fost agresat

Nervii persoanelor aflate la intrarea în țară sunt încordați la maxim. Cei care se află în prima linie, medici și forțe de ordine, au parte de evenimente neașteptate și neplăcute. Un medic din Timișoara ar fi fost atacat seara trecută într-un punct de trecere a frontierei, în timp ce realiza triajul epidemiologic, conform ultimelor reglementări în vigoare. Un bărbat nemulțumit de felul în care a fost tratat ar fi scos un cuțit și l-a folosit.

Incidentul ar fi avut loc noaptea, în jurul orei 3,00. Medicul discuta cu bărbatul care dorea să intre în țară, conform procedurii impuse. Trebuia să îi ia temperatura și să afle exact de unde vine, pentru a ști ce măsură se impune în continuare. Cel investigat a fost nemulțumit de ceea ce se întâmpla, a scos un cuțit și l-a agresat pe medic.

Imediat acesta a fost imobilizat de  forțele de ordine aflate în zonă. Cadrul medical s-a ales, din fericire, doar cu o zgârietură, lungă, pe gât, arată sursele noastre.

În cursul zilei de joi, după ce informația a devenit cunoscută, DSP Timiș a transmis o informare de presă în care susține că în PTF Cenad nu ar fi avut loc niciun incident. „Având în vedere informaţiile apărute în mass-media, Direcția de Sănătate Publică Timiș doreşte să precize faptul că, în Punctul de trecere frontiera Cenad nu au fost medici rezidenţi şi nici nu a fost semnalat vreun incident în rândul persoanelor care au asigurat permanenţă în acest punct”, a comunicat DSP Timiș.