Evenimentul Zilei > Actualitate > Neculai Onțanu își așteaptă verdictul. DNA a cerut 12 ani de închisoare pentru luare de mită
Neculai Onțanu își așteaptă verdictul. DNA a cerut 12 ani de închisoare pentru luare de mită

Neculai Onțanu își așteaptă verdictul. DNA a cerut 12 ani de închisoare pentru luare de mită

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onțanu, așteaptă verdictul final în dosarul în care a fost judecat pentru luare de mită.

Neculai Onțanu așteaptă verdictul judecătorilor ÎCCJ, în procesul pentru luare de mită.

Fostul primar al Sectorului 2, Neculai Onţanu, așteaptă decizia judecătorilor în dosarul pentru care a fost trimis în judecată. Conform informațiilor de pe portalul instanțelor, Înalta Curte de Casaţie și Justiție a rămas în pronunțare în cazul său. Judecătorii vor anunța soluția definitive pe 16 februarie.

Procurorii DNA au solicitat ca fostul primar să primească o pedeapsă cu închisoarea de până la 12 ani, pentru luare de mită. Aceasta în condițiile în care Curtea de Apel București a decis încetarea procesului pe motiv că faptele s-ar fi prescris.

Neculai Onţanu a fost acuzat că a primit mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, pentru a facilita retrocedarea mai multor suprafețe. Valoarea terenului primit de fostul primar a fost evaluată la 4,2 milioane de euro.

Neculai Onțanu își așteaptă verdictul

DNA l-a acuzat pe Neculai Onțanu că ar fi facilitat retrocedarea mai multor terenuri, din Sectorul 2, către o persoană. Suprafața acestora însuma 83.500 metri pătrați.

La schimb, susțin procurorii, după emiterea titlului de proprietate, Neculai Onțanu ar fi primit 1.500 mp, prin doi intermediari. Terenul este situat pe strada Barbu Văcărescu și valorează în jur de 4,2 milioane de euro.

Acuzațiile DNA în cazul Onțanu

Cei doi intermediari au intrat în posesia a terenului în baza a două tranzacții fictive. Actele de vânzare cumpărare au fost încheiate pentru un preț de 10 ori mai mic decât cel real.

„Cu privire la modalitatea de plată s-a menționat în ambele situații că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferența s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului. În realitate, nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onțanu, la indicația acestuia. Suprafața de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea lui Neculai Onțanu și avea o valoare de piață de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacțiilor fictive”, au stabilit anchetatorii.