Necazurile se ţin lanț de Alec Baldwin. Actorul, dat în judecată. I se cer pagube de milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc

Necazurile se ţin lanț de Alec Baldwin. Actorul, dat în judecată. I se cer pagube de milioane de dolari. Ce acuzații i se aduc Alec Baldwin a pledat nevinovat pentru omor prin imprudenţă/ Sursa foto Arhiva EVZ

Alec Baldwin, în vârstă de 63 de ani, este, de asemenea, investigat în prezent după ce a împușcat și ucis-o pe Halyna Hutchins pe platourile de filmare în octombrie. Iar acum s-a mai trezit cu un proces intentat de familia unui pușcaș marin ucis în Afganistan. 

Surorile și soţia unui pușcaș marin ucis în timpul dezastruoasei retrageri din Afganistan îl dau în judecată pe Alec Baldwin pentru defăimare, pe măsură ce necazurile juridice continuă să se acumuleze pentru actorul care este un înfocat susținător al democraţilor.

Rylee McCollum, în vârstă de 20 de ani, a fost unul dintre cei 13 militari care au murit în bombardamentul de la Aeroportul Internațional Hamid Karzai din Kabul.

Ne puteți urmări și pe Google News

De la ce a plecat tot scandalul dintre Alec Baldwin si familia pușcașului marin

Sora lui McCollum, Roice, a vorbit public împotriva președintelui Joe Biden, susținând că a arătat o „desconsiderare totală față de pierderea soldaților Marinei”. Mai târziu, Baldwin a contactat-o ​​pe Instagram și i-a trimis un cec de 5.000 de dolari pentru ca ea să-l transmită lui Jiennah Crayton, văduva lui McCollum, și copilul nou-născut al cuplului, ca „un tribut adus unui soldat căzut”.

Rylee J. McCollum, în vârstă de 20 de ani, din Jackson, Wyo Eleven Marines, s-a numărat printre morți, în timp ce alți 18 membri ai serviciului american au fost răniți în atacul de joi, 26 august, care a fost pus pe seama ramului Afganistanului al grupării Statul Islamic.

După moartea lui McCollum a fost deschis un cont GoFundMe pentru văduva sa, Jiennah McCollum, și fiica lor, se arată în proces. Alec Baldwin a auzit despre contul GoFundMe și a trimis un cec de 5.000 de dolari surorii defunctului, Roice McCollum, nevestei Jiennah și copilul ei.

Pe 3 ianuarie, sora mortului „a postat pe pagina sa de Instagram o fotografie cu o mulțime de demonstranți de la Monumentul Washington, în așteptarea aniversării unui an de la participarea ei la demonstrația de la Washington DC, pe 6 ianuarie 2022”, se arată în procesul pe rol împotriva actorului celebru.

Baldwin s-a înfuriat când a văzut postarea lui Roice

Actorul i-a scris: „Când am trimis dolarii pentru răposatul tău frate, din respect pentru ce a făcut pentru această țară, nu știam că ești unul dintre răsculații din 6 ianuarie”, i-a reproșat Baldwin. Femeia i-a răspuns lui Baldwin, spunându-i că să „protestezi este perfect legal în țară și deja m-am întâlnit cu FBI. Mulțumesc, să aveți o zi bună!”.

Baldwin nu s-a lăsat şi i-a răspins: „Nu cred. Activitățile tale au dus la distrugerea ilegală a proprietății guvernamentale și la moartea unui ofițer și au cauzat un atac asupra certificării alegerilor prezidențiale. Ți-am postat fotografia. Baftă” (FOTO)

Roice a spus că a primit apoi mesaje „ostile, agresive, pline de ură” de la străini

Această fotografie a lui McCollum la Monumentul Washington din 6 ianuarie 2021 - ea a spus că a fost autorizată de FBI și nu se afla la Capitoliu - l-a determinat pe Baldwin să-i transmită un mesaj direct, acuzând-o pe ea și pe văduva fratelui ei că sunt insurecționați.

La aproximativ 20 de minute după ce Baldwin a distribuit pe feed-ul Instagramului postarea lui Roice, ea „a început să primească mesaje ostile, agresive și pline de ură de la adepții lui Baldwin”, susțin avocații săi.

Postarea lui Baldwin pe Instagram, pe care a șters-o ulterior, spunea că informațiile potrivit cărora persoanele care au protestat la Capitoliu au făcut-o într-un mod pașnic sunt „porcării” și că el a donat bani pentru un soldat care a murit în Afganistan.

„Am făcut niște cercetări. Am descoperit pe IG că această femeie [Roice McCollum] este sora (sâc) unuia dintre soldații care au fost uciși în Kabul, Afganistan. M-am oferit să-i trimit cumnatei [Jiennah McCollum] niște bani ca un tribut adus fratelui ei răposat, văduvei lui și copilului lor. Ceea ce am și făcut. Dar găsesc asta. Adevărul este mai ciudat decât ficțiunea”, a adăugat actorul.

Alec Baldwin, dat în judecată pentru defăimare și neglijență

Plângerea formulată de familie afirmă că Roice McCollum a primit mesaje „ostile, agresive și pline de ură” de la urmăritorii lui Baldwin, în decurs de doar câteva minute după postarea făcută de actor. La câteva ore după postarea lui Baldwin, și văduva pușcașului marin, Jiennah, au început să primească „mesaje de ură și chiar amenințări cu moartea”, potrivit procesului.

„Nici Cheyenne, nici Jiennah” nu au fost la Washington, pe 6 ianuarie 2021, se arată într-o declarație pusă la dosar. Jiennah a primit un mesaj în care era numită „rasistă”, femeia fiind afro-americană.

Familia bărabtului cere un proces cu juriu. Pe lângă neglijență și defăimare, aceștia îl dau în judecată pe Baldwin pentru invazia vieții private și provocarea intenționată de suferință emoțională.

„Indiferent de politica unei persoane, ceea ce a făcut Baldwin aici nu ar trebui trecut cu vederea. El este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din țară și are o rețea socială urmărită de mulți internauți, de cinci ori populația statului Wyoming. El a abuzat de acea platformă cu bunăvoie (…)”, a spus avocatul Dennis Postiglione într-un comunicat de presă, scrie Daily Mail.