Două persoane au fost ucise şi alte cinci s-au ales că răni în urma unui în atac cu armă albă comis în noaptea de sâmbătă spre duminică la Quebec, în Canada, au anunțat autoritățile din această țară.

Agresiunile au avut loc la scurt timp după miezul nopţii, în partea veche a oraşului Quebec, iar poliţia a arestat până acum un suspect, un bărbat între 20 şi 30 de ani, înarmat cu o sabie şi îmbrăcat în ţinută medievală, a anunţat Etienne Doyon, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Quebec, fără a preciza motivele acestor agresiuni survenite în seara zilei de Halloween. Foarte probabil, este vorba despre un atentat.

Oamenii au fost îndemnați să stea în case

Totodată, poliţia le-a cerut oamenilor „să rămână în case, cu uşile încuiate, pentru că o anchetă este în continuare în curs”.

În anul 2017, la Quebec a avut loc un atentat, iar ținta a fost reprezentată de o moschee. Doi bărbați au deschis focul asupra celor care se rugau în lăcașul de cult. Șase oameni au fost omorâți, iar opt au fost răniți.

Cel mai sângeros atentat din istoria Canadei, produs în acest an

„Condamnăm acest atac terorist asupra musulmanilor din centrul de rugăciune și refugiu. Canadienii-musulmani sunt o parte importantă a structurii noastre naționale, iar asemenea fapte nu-și au locul în comunitatea, orașele și statul nostru”, a transmis imedioat după atentatul respectiv Justin Trudeau, premierul Canadei.

În 2018, un it-ist care conducea un camion a accelerat brusc și a intrat pe trotuar, în plină mulțime, omorând 9 persoane și rănind grav alte 16. Evenimentul a avut loc în orașul Toronto, iar bărbatul a încercat să fugă de la locul cu pricina.

În luna aprilie a acestui an, un bărbat deghizat în polițist a deschis focul  și a omorât 16 persoane. Evenimentul s-a produs în provincia Nova Scoția și a reprezentat cel mai grav atac armat din istoria Canadei.