Oficialii naţionalei de fotbal a României au început să conceapă strategia pentru campania de calificare la Campionatul Mondial din 2014, competiţie care va fi găzduită de Brazilia.
La Amsterdam a avut loc, ieri, tragerea la sorţi a ţintarului partidelor din Grupa D, din care fac parte România (locul 56 în clasamentul FIFA), Olanda (2), Turcia (28), Ungaria (37), Estonia (57) şi Andorra (206).
S-a apelat la această metodă fiindcă la întâlnirile precedente pe care le-au avut cei şase selecţioneri nu s-a ajuns la o înţelegere.
Piţi vrea maximum de puncte după primele două jocuri
Tricolorii vor debuta în viitoarea campanie de calificare pe 7 septembrie 2012, în deplasare, cu naţionala Estoniei. Tot în prima etapă va avea loc şi partida Olanda – Turcia, primul derby al grupei.
În toamna anului viitor, România va disputa două partide esenţiale, la interval de patru zile: contra Turciei, în deplasare (12 octombrie) şi contra Olandei, acasă (16 octombrie). Selecţionerul Victor Piţurcă, cel care nu şi-a asumat ca obiectiv calificarea la Mondiale, este mulţumit de program.
"Privit strict din punctul nostru de vedere, programul este unul bun, incomparabil mai bun decat cel stabilit pe 24 octombrie şi pe care noi nu l-am acceptat. Începem cu două meciuri din care putem obţine punctaj maxim, urmează două duble dificile în octombrie 2012 şi martie 2013, dar încheiem cu o programare avantajoasă, cu trei jocuri acasă şi unul în deplasare. Olanda are un program mai dificil, cu un start pe măsură imediat după EURO 2012, dar ceea ce trebuie să ne privească este exclusiv echipa noastră. Oricum, sunt mulţumit", a declarat selecţionerul pentru site-ul oficial al FRF.
3 turnee finale ale Campionatului Mondial
a ratat echipa naţională de fotbal a României începând din 1998, atunci când a fost prezentă, pentru ultima oară, în Franţa, la Coupé du Monde

CM 2014
Programul echipei naţionale în preliminarii
7 septembrie 2012: Andorra – Ungaria, Estonia – ROMÂNIA, Olanda – Turcia;
11 septembrie 2012:
Turcia – Estonia, ROMÂNIA – Andorra, Ungaria – Olanda;
12 octombrie 2012
: Turcia – ROMÂNIA, Estonia – Ungaria, Olanda – Andorra;
16 octombrie 2012
: ROMÂNIA – Olanda, Ungaria – Turcia, Andorra – Estonia;
22 martie 2013
: Ungaria – ROMÂNIA, Andorra – Turcia, Olanda – Estonia;
26 martie 2013
: Turcia – Ungaria, Estonia – Andorra, Olanda – ROMÂNIA;
6 septembrie 2013
: Turcia – Andorra, ROMÂNIA – Ungaria, Estonia – Olanda;
10 septembrie 2013
: Ungaria – Estonia, ROMÂNIA – Turcia, Andorra – Olanda;
11 octombrie 2013
: Andorra – ROMÂNIA, Estonia – Turcia, Olanda – Ungaria;
15 octombrie 2013
: Turcia – Olanda, ROMÂNIA – Estonia, Ungaria – Andorra.