Natalie Portman condamnă declaraţiile antisemite ale lui John Galliano

Natalie Portman condamnă declaraţiile antisemite ale lui John Galliano

Câştigătoarea Oscarului pentru cel mai bun rol principal feminin, care este şi imaginea casei Dior pentru promovarea ultimului parfum al brandului, a condamnat reacţia designerului John Galliano care a avut o izbucnire antisemită.

Natalie Portman are şi origini evreieşti, tatăl său fiind un medic israelian, iar ea a fost născută la Ierusalim. Într-o declaraţie acordată publicaţiei The New York Times actriţa a spus că nu îşi mai doreşte ca numele său să îi fie asociat cu acela al lui Galliano.

”Sunt de-a dreptul şocată şi dezgustată de imaginile cu declaraţiile lui John Galliano. Ca persoană care este mândră că este evreică, cer să nu mai fiu asociată în niciun fel cu domnul Galliano.

Sper ca măcar în cele din urmă, aceste comentarii îngrozitoare să ne facă să reflectăm şi să acţionăm în vederea combaterii tuturor prejudecăţilor care există acum şi care umbresc tot ce este frumos”, a declarat Natalie Portman. <iframe title="YouTube video player" src="http://www.youtube.com/embed/M3BjMIt3r64" width="610" frameborder="0" height="390"></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News
  • OSCAR 2011. "Discursul regelui", cel mai bun film.

Nu este clar încă dacă poziţia acesteia va afecta contractul ei cu Dior.

Toleranţă zero John Galliano, unul dintre designerii de top ai lumii, renumit pentru showrile sale de modă de-a dreptul excepţionale, dar şi pentru stilul flamboaiant, a fost suspendat din poziţia de director de creaţie al casei Dior, la numai câteva ore după ce un cuplu s-a plâns că acesta i-a agresat verbal cu o serie de insulte rasiste şi antisemite. Incidentul s-a petrecut într-un local din Paris.

  • Creatorul John Galliano: "Îl iubesc pe Hitler!"

Galliano a refuzat ieri să răspundă întrebărilor jurnaliştilor care îl aşteptau în faţa unei secţii de poliţie din centrul Parisului, unde a stat mai bine de cinci ore. Designerul avea faţa acoperită de o pălărie neagră cu boruri largi şi s-a îndreptat direct spre maşină.

Potrivit unor surse din interiorul casei Dior, citate de Reuters, este foarte posibil ca Galliano să-şi fi încheiat definitive socotelile cu Dior pentru care lucrează din 1996.