Evenimentul Zilei > Social > Naistul Nicolae Voiculeț, pe Caraiman: Concert la Cruce
Naistul Nicolae Voiculeț, pe Caraiman: Concert la Cruce

Naistul Nicolae Voiculeț, pe Caraiman: Concert la Cruce

Cei care vor să participe au acces gratuit la tele cabină.

Chiar de Ziua Crucii, 14 septembrie, de la ora 14.00, la bazele Crucii de pe Caraiman, naistul Nicolae Voiculeț va susține un concert plin de spiritualitate. În urmă cu un an, monumentul „Crucea de pe Caraiman”, din localitatea Bușteni, situat la altitudinea de 2291 m a intrat în Guiness Book.

Organizat pe „cel mai mare altar al României”, după cum spune artistul, concertul va dura 30 de minute și speranța lui Nicolae Voiculeț este să ajungă la „urechile lui Dumnezeu”. Artistul a explicat că, pentru el, evenimentul de pe Caraiman este o întoarcere acasă. „Eu m-am născut aici, la Bușteni, și în toți cei 20 de ani petrecuți peste hotare am dus dorul de casă în fiecare zi. «România din inima ta» înseamnă pentru mine întoarcerea acasă”, spune naistul care închină proiectul în onoarea tatălui său, fost preot. Concertul face parte din proiectul „România în inima ta”, inițiat de naistul Nicolae Voiculeț împreună cu fostul tenisman Ilie Năstase. „Proiectul, care își propune o rememorare a valorilor autentice, este promovat și în afara granițelor, deoarece toată lumea trebuie să știe câte are România de oferit”, spune Voiculeț. Evenimentul a fost organizat cu susținerea Institului Cultural Român, al Ministerului Turismului și Primăriei Bușteni. Toți cei interesați au accesul gratuit la telecabina care urcă până pe platou și apoi intrare liberă la concert. „Toți cei care ni se vor alătura sunt bineveniți și considerați oaspeți de onoare”, a spus maestrul Voiculeț în încheiere.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.