Evenimentul Zilei > International > Apartamente de închiriat pentru studenţii săraci
Apartamente de închiriat pentru studenţii săraci

Apartamente de închiriat pentru studenţii săraci

Chinezii au găsit soluţia pentru cei care nu-şi permit o locuinţă: apartamentele capsulă.

Inspirat de hotelurile din Japonia, cu o singură cameră pentru o singură persoană, inginerul chinez Huang Rixin, de 78 de ani, a transformat trei camere dintr-un imobil din Beijing în opt cămăruţe primitoare.
Camere mici, visuri mari
Inginerul vrea să vină în ajutorul studenţilor care locuiesc înghesuiţi, ca furnicile, pentru că nu-şi permit să-şi închirieze o casă. Într-un apartament de 10 metri pătraţi stau şi câte şase oameni, potrivit China Daily.
Aşa-zisele apartamente sunt mici, au o suprafaţă de doi metri pătraţi, dar acces la internet. Numai bun pentru studenţii fără bani.
Sursa foto: Reuters

"Chiar şi Yao Ming (baschetbalistul chinez înalt de 2.29 metri) poate sta aici", glumeşte investitorul.
Chiriile în capitala Chinei sunt extrem de mari, peste 200 de dolari. Dar în apartamentele capsule plăteşti doar 35 de dolari pe lună. Nu-i de mirare că toate cele opt case au deja chiriaşi.
"Cum preţurile la case erau foarte mari, nu credeam că-mi voi permite o locuinţă. Chirile sunt foarte sunt mari, iar preţurile la case au crescut. E foarte greu pentru oamenii săraci ca mine", mărturiseşte o studentă, proaspătă chiriaşă în apartamentele capsulă, citată de Reuters. 
Sursa foto: Reuters

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.