MRU: USL vrea să monteze în fruntea STS un om politic

MRU: USL vrea să monteze în fruntea STS un om politic

Atacurile USL la adresa Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) sunt motivate de încercarea liderilor acesteia de a monta în fruntea serviciului un om politic, a declarat, la Piatra Neamţ, preşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu.

"Atacurile la adresa STS nu sunt urmare a ceea ce s-a întâmplat acum două zile. Sunt motivate de încercarea USL de a monta în fruntea STS un om politic. Acum este un inginer, un tehnician, care a pus pe picioare sistemul 112. Au nevoie în fruntea acestui serviciu apolitic, care nu este serviciu de informaţii, de un om politic capabil care la alegeri să intervină prin tertipuri pentru fraudarea rezultatului electoral. Spun asta cu responsabilitate asumându-mi ceea ce spun prin experienţa pe care o am", a declarat Mihai-Răzvan Ungureanu, conform Agerpres.

El a adăugat că atacurile USL la adresa conducerii STS fac parte dintr-un şir mai mare de atacuri la adresa unor instituţii importante ale statului. "Este şirul lung de atacuri pe care şi înainte de a prelua guvernarea, şi după, Victor Ponta, Crin Antonescu şi acoliţii îl dau la adresa instituţiilor naţionale de siguranţă şi securitate naţională. Îi deranjează pe amândoi felul în care sunt poziţionate nu doar serviciile, ci şi Parchetul, DNA, DIICOT, şi faptul că ele îşi consolidează neutralitatea. Se străduiesc din răsputeri să manipuleze sistemul naţional de siguranţă în folosul politic propriu", a susţinut Ungureanu.

"Preţul numirii unui nimeni, numit Constantin Chiper, în postul de secretar de stat la MAI, care ar fi trebuit să coordoneze o parte din acţiunile de salvare, înseamnă doi români omorâţi şi patru răniţi foarte grav. Acesta este preţul politicii care se face astăzi. Preţul numirii lui Fenechiu la Ministerul Transporturilor, un viitor puşcăriaş probabil, înseamnă câteva milioane de euro scoase din buzunarul nostru şi preţul sărăciei. Acestea sunt lucrurile reale indiferent de votul din 9 decembrie. Ce a ieşit din vot este cancerul care mănâncă naţiunea noastră", a mai afirmat Ungureanu. Premierul a anunțat astăzi că va propune în CSAT demiterea șefului STS, ca urmare a proastei coordonări a acțiunilor de salvare a victimelor accidentului de avion de luni, din munții Apuseni, în care două persoane și-au pierdut viața, hipotermia fiind o cauză. CITIȚI ȘI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • TRAGEDIA DIN APUSENI. Victor Ponta a sacrificat PLEVUȘCA
  • Ce salariu avea șeful instituției care trebuia să localizeze avionul: 10.000 de euro pe lună. El și-a dat demisia astăzi, după ce s-a aflat că nu funcționa frecvența vitală pentru localizare
  • Crin Antonescu dă vina pe Ponta pentru menținerea lui Stroe în guvern