Evenimentul Zilei > Politica > MRU: Starea de urgență înseamnă afaceri derulate în favoarea baronilor locali
MRU: Starea de urgență înseamnă afaceri derulate în favoarea baronilor locali

MRU: Starea de urgență înseamnă afaceri derulate în favoarea baronilor locali

Instituirea stării de alertă înseamnă câştig pentru firmele angajate în deszăpeziri, undă verde dată achiziţiilor fără licitaţie şi afaceri derulate în favoarea baronilor locali, susţine preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu.

Fostul premier comentează, într-un comunicat remis agenţiei mediafax.ro, faptul că Guvernul a decretat starea de alertă în Vrancea, Buzău şi Brăila.
"Este scandalos să introduci stare de alertă ştiind foarte bine care a fost prognoza meteorologică. Instituirea stării de alertă înseamnă câştig pentru firmele angajate în deszăpeziri, nu pentru cetăţean. Înseamnă undă verde dată achiziţiilor fără licitaţie. Înseamnă afaceri derulate în favoarea baronilor locali. Situaţia zonelor afectate de ninsori este utilizată ca paravan pentru un nou tun dat de o adunătură de hoţi", afirmă Ungureanu.
Potrivit acestuia, premierul Victor Ponta demonstrează "din nou, loialitate" faţă de interesele baronilor săi, omiţând însă atribuţiile pe care le are faţă de un popor întreg. "M-am săturat să văd cum această gaşcă de infractori exploatează la maxim fiecare situaţie pentru a-şi extrage foloase. Îşi bat joc de un popor, îşi bat joc de oameni", adaugă Mihai-Răzvan Ungureanu.
Premierul Victor Ponta a confirmat că în judeţele Buzău, Brăila şi Vrancea va fi declarată starea de alertă, explicând că măsura este necesară pentru a exista o coordonare la nivel naţional, "o comandă unică", pentru operaţiunile de deblocare a drumurilor.