Evenimentul Zilei > Social > Motivele cele mai importante pentru a utiliza zilnic un baby monitor
Motivele cele mai importante pentru a utiliza zilnic un baby monitor

Motivele cele mai importante pentru a utiliza zilnic un baby monitor

Motivele cele mai importante pentru a utiliza zilnic un baby monitor. Bebeluşii sunt fragili şi au nevoie de atenţie sporită tot timpul, aşa că mulţi părinţi se întreabă care este cea mai bună modalitate de supraveghere 24/7 a acestora.

Este un aspect perfect normal în creşterea unui bebeluş şi pentru a fi de ajutor în acest sens, www.Xkids.ro propune dispozitivele special concepute pentru siguranţa copiilor şi liniştea părinţilor.

Device-urile denumite „baby monitors” îi ajută pe părinţi să îi supravegheze pe cei mici în timp ce se afla într-o altă cameră din casă. În acest fel, când bebeluşul se odihneşte în pătuţul sau, părinţii au acces la imagini în timp real cu acesta.

Pe piaţa există atât monitoare simple, care oferă doar imagini video, cât şi cele sofisticate care utilizează tehnologii înalte şi permit, de pildă, supravegherea clară a copilului atunci când în cameră nu există nicio sursă de lumină.

Ce trebuie luat în considerare de părinţii care cumpără sisteme de monitorizare copii Distanţa pe care o acoperă sistemul de supraveghere:

Aceste sisteme de monitorizare copii funcţionează corect la o anumită distanţă. Fiecare dintre modelele disponibile pe piaţa sunt diferite, părinţii fiind nevoiţi să îl cumpere pe cel care răspunde necesitaţilor lor.

Mai exact, dacă familia locuieşte într-un apartament mic, este nevoie de un sistem care să acopere distanţa din respectiva locuinţa. Pe de altă parte, o locuinţă mare va necesita un baby monitor mai performant.

Monitorul de supraveghere trebuie aşezat chiar în camera în care copilul doarme, cât mai aproape de pat. Distanţa exactă poate fi stabilită testând, fiind importante următoarele cinci aspecte:

 accesul la imagini cu chipul bebeluşului;

 bebeluşul nu va fi lovit dacă device-ul cade;

 expresiile faciale ale bebeluşului sunt clare;

 sunetul este clar;

 imaginea cuprinde întreg corpul bebeluşului.

Comunicarea cu bebeluşul:

O altă funcţie importantă permite comunicarea cu bebeluşul de la distanţă. Atunci când bebeluşii plâng său par tensionaţi, părinţii pot încerca să îi liniştească de la distanţă. Este dovedit ştiinţific că vocea părinţilor înseamnă încredere pentru cei mici, ceea ce înseamnă că la auzul acesteia, ei s-ar putea calma de îndată.

Această funcţie este absolut necesară în primele luni de viaţă, atunci când bebeluşul se trezeşte noaptea de o mulţime de ori, părinţii neavând posibilitatea de a se odihni corect.

Alerte atunci când bebeluşii plâng:

Pentru a cunoaşte momentul în care bebeluşii devin agitaţi, device-ul trebuie să dispună de funcţia de avertizare. Fie părinţii îi aud pe cei mici cu ajutorul interfonului integrat în device, fie este nevoie de atenţionare sonoră sau vizuală.

Principalele funcţii ale unui device de monitorizare de calitate

Un baby monitor de înaltă calitate vă oferi mai multe avantaje decât supravegherea constantă.

Pentru liniştea şi confortul părinţilor, ei trebuie să cumpere un produs care dispune de următoarele caracteristici:

 conexiune Wi-Fi posibilă;

 vizualizarea imaginilor atât pe monitor, cât şi pe un device smart personal: laptop, tableta sau telefon;

 night vision: funcţie care oferă posibilitatea supravegherii pe timpul nopţii;

 imagini şi sunet clare, de calitate.