Moţiune pe deszăpezire. Nazare i-a făcut cadou lui Șova un cântar pentru zăpadă

Moţiune pe deszăpezire. Nazare i-a făcut cadou lui Șova un cântar pentru zăpadă

Moţiunea simplă "Îmbogăţirea baronilor PSD, PNL sau reţeta teleînzăpezirii, marca Ponta", iniţiată de PDL şi PP-DD a fost dezbătută azi în plenul Camerei Deputaților, votul urmând să fie dat mâine. Deputatul PDL Alexandru Nazare i-a oferit ministrului Dan Şova un cântar cu care să stabilească exact câtă zăpadă are de ridicat CNADNR.

Am aici un cântar pe care i-l ofer domnului ministru şi cu care să cântărească zăpada de acum înainte, dar să se şi ocupe de deszăpezire, iar cei de la PNL să cântărească bine mâine (n.r. - marţi), poate vor să treacă în Opoziţie şi să voteze alături de noi această moţiune”, a spus Nazare în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii. Ministrul PSD a ţinut să ofere un răspuns gestului PDL: "Sincer, mă aşteptam ca generaţia mai tânără a PDL să nu umble şi ea cu ocaua mică!". Dan Şova l-a numit pe Alexandru Nazare drept "fostul ministru de 78 de zile", făcând referire la scurta perioadă în care democrat-liberalul a fost ministru al Transporturilor, sub conducerea fostului premier Emil Boc. Şova a mai spus că stabilirea cantităţii de zăpadă "are la bază un calcul ingineresc simplu, care se bazează pe suprafaţa kilometrului pătrat deszăpezit, pe densitate, pe grosimea stratului de zăpadă în cod roşu, în cod portocaliu". Șova: Nazare a absolvit școala de dans și bune maniere  "Am aici, pentru domnul deputat Nazare, am rugat inginerii care ştiu mai multă matematică decât la şcoala de dansuri şi bune maniere, pe care a absolvit-o dânsul, cum se calculează cantitatea de zăpadă", a spus Şova. Social-democratul i-a mai spus democrat-liberalului că este vorba despre "lucruri simple" şi că dacă nu s-ar uita pe internet doar la desene animate, ar afla şi alte informaţii publice.

Textul moţiunii a fost depus luni la Parlament de liderul grupului deputaţilor PDL, Gheorghe Tinel.

Deputatul Alexandru Nazare a precizat luni că moţiunea este intitulată "Îmbogăţirea baronilor PSD, PNL sau Reţeta teleînzăpezirii, marca Ponta" pentru că în această iarnă s-a făcut o deszăpezire, ci "o teleînzăpezire".

Ne puteți urmări și pe Google News

"De fapt nu am avut o deszăpezire, ci am avut o teleînzăpezire cu nouă comandamente, timp de şapte zile, în care miniştrii au stat mai mult la televizor, iar preşedinţii de consilii judeţene au fost plecaţi în străinătate - în Elveţia, în Austria. Între timp, prefecţii s-au încurcat şi ei în ce aveau de făcut şi s-au înzăpezit. Ca atare, tocmai ca să nu treacă neobservată această minciună care ne costă foarte mult pe toţi, pentru că deszăpezirea are un cost foarte mare. Noi depunem o moţiune în care am cuprins aberaţiile deszăpezirii la nivel central şi local", a precizat deputatul PDL Alexandru Nazare.