Evenimentul Zilei > International > Moldova are guvern pro-european, dar soluţionarea crizei politice depinde de comunişti
Moldova are guvern pro-european, dar soluţionarea crizei politice depinde de comunişti

Moldova are guvern pro-european, dar soluţionarea crizei politice depinde de comunişti

Uniunea Europeană a difuzat o declaraţie prin care salută instituirea noului Guvern al Republicii Moldova şi îşi exprimă disponibilitatea de a sprijini în continuare reformele ambiţioase pe care şi le-a asumat Chişinăul.

Totuşi, cel puţin deocamdată, criza politică din Moldova nu a fost depăşită, iar comuniştii din opoziţie par de neînduplecat să ofere voturile necesare pentru alegerea şefului statului.
Guvernul Alianţei pentru Integrare Europeană instituit vineri cu votul majorităţii parlamentare necomuniste şi-a asumat un program de guvernare pe o perioadă de 4 ani. Aceasta, însă, nu înseamnă că a fost depăşit pericolul unor noi alegeri parlamentare anticipate. Dacă alianţa de guvernare nu va dobândi de la opoziţia parlamentară comunistă cel puţin două voturi necesare pentru alegerea şefului statului la sfârşitul acestui an vor avea loc noi alegeri parlamentare. Un astfel de deznodământ ar fi aproape fatal pentru Moldova în condiţiile în care ţara a trecut în ultimii doi ani prin trei scrutine parlamentare, iar la vară vor avea loc alegeri locale generale.

Citiţi mai multe pe Deutsche Welle.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: