Evenimentul Zilei > Social > MIT și Harvard finanțează proiecte de tehnologie. Suma imensă pe care o pun la bătaie
MIT și Harvard finanțează proiecte de tehnologie. Suma imensă pe care o pun la bătaie

MIT și Harvard finanțează proiecte de tehnologie. Suma imensă pe care o pun la bătaie

Două universități americane de prestigiu, MIT și Harvard, și-au dat mâna ca să finanțeze startup-uri care dezvoltă proiecte de tehnologie care vor aduce beneficii comunităților la nivel international.

Universitățile americane Massachusetts Institute of Technology (MIT) și Harvard au lansat, marți, 27 octombrie, un fond de investiții, numit Fund II, în valoare de 230 de milioane de dolari, prin intermediul căruia își propun să finanțeze startup-uri care și-au propus să dezvolte proiecte de tehnologie care vor aduce beneficii comunităților, la nivel internațional.

Acesta este cel de-al doilea fond de investiții pe care l-a lansat MIT prin acceleratorul The Engine. Primul, care se numește Fund I, a fost lansat în urmă cu trei ani și a avut o finanțare de 205 milioane de dolari, conform informațiilor publicate pe site-ul The Engine, dezvoltat de MIT.

În prezent, pentru programul care a fost lansat marți, Fund II, a cărui valoare a fost stabilită la 230 de milioane de dolari, MIT a cooptat în calitate de investitor (limited partner) o altă universitate de prestigiu Statele Unite. Este vorba despre Harvard, una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior.

Pe de altă parte, MIT amenajează o clădire a cărei suprafață măsoară în jur de 18.000 mp pentru a găzdui în jur de aproximativ 800 de antreprenori și 100 de startup-uri. Clădirea este la Cambridge, în statul american Massachusetts, acolo unde se află și campusul MIT. Aceasta este tot parte a proiectului The Engine, pe care l-a dezvoltat celebra universitate.

Fund I funcționează deja

În anul 2017, Massachusetts Institute of Technology a lansat acceleratorul de startup-uri The Engine, cu un fond de investiții (Fund I) în valoare de 205 milioane de dolari. Prin intermediul acestuia au fost acordate finanțări pentru un număr de 27 de startup-uri de Tough Tech – tehnologii cu impact global puternic.

Finanțările au fost acordate pentru proiecte ce urmează să fie dezvoltate în domenii ca ecologie, sănătate sau sisteme avansate. Aceste proiecte, selectate de MIT nu sunt neapărat atractive pentru investitorii care se ocupă de piețele de afaceri obișnuite.

Pe lista de statup-uri care au primit finanțare prin intermediul Fund I se numără: Biobot Analytics, Boston Metal, Cambridge Electronics, Kytopen, RISE Robotics.