Evenimentul Zilei > Sport > Mircea Lucescu, scene nemaivăzute în Ucraina. Antrenorul român a luat foc și a intrat pe teren
Mircea Lucescu, scene nemaivăzute în Ucraina. Antrenorul român a luat foc și a intrat pe teren

Mircea Lucescu, scene nemaivăzute în Ucraina. Antrenorul român a luat foc și a intrat pe teren

„Il Luce” a avut o răfuială cu arbitrii, după ce echipa sa a fost sancționată de două ori din cauza deciziilor luate pe baza video arbitrajului.

Mircea Lucescu (75 de ani) rămâne unul dintre cei mai mari critici ai arbitrilor. Românul nu a ezitat să spună ce are pe suflet, atunci când s-a simțit nedreptățit de arbitraje. Și s-a simțit des. Astăzi, „Il Luce” s-a revoltat în timpul meciului pe care echipa sa, Dinamo Kiev, a încheiat-o la egalitate, scor 2-2, cu Kolos Kovalivka, în campionatul din Ucraina.

Nici introducerea video arbitrajului nu l-a mulțumit pe tehnicianul român. Sâmbătă, împotriva celor de la Dinamo Kiev a fost dictată o lovitură de la 11 metri, după o decizie a VAR (47). Apoi, în minutul 52, Șepelev a fost avertizat cu cartonaș galben, după un fault. Însă, după intervenția VAR, jucătorul lui Lucescu a fost eliminat. Decizia l-a înfuriat la culme pe român, care a intrat pe teren pentru a cere explicații.

După câteva minute, el a revenit pe banca tehnică. Apoi, cei de la Kolos au pierdut și ei un jucător, tot pe baza deciziei VAR. La conferința de presă, Mircea Lucescu a tunat:

Este un critic al video arbitrajului

„Tot nu pot înțelege, la ce este bun VAR? De ce nu s-a folosit tehnologia video și în prima repriză, când lui Șaparenko aproape că i-au rupt genunchiul? Se judecă, în schimb, după stop cadre și ultimul contact, deși ar trebui să apreciezi faza în dinamica ei. E imposibil să acorzi atâtea cartonașe roșii! VAR nu produce decât confuzie”.

„Seleznov este un fotbalist bun, care știe să profite de anumite calități și efectiv să simuleze. A prins un jucător tânăr și neexperimentat ca Mikolenko, iar restul a fost făcut de asistentul video. Apoi, toate acele pauze interminabile distrug jocul, ăsta nu mai e fotbal! Ritmul partidei este afectat, dacă stai câte cinci minute pentru a schimba o decizie luată pe teren. Parcă azi n-am fost la un meci de fotbal”, a mai spus tehnicianul.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: