Evenimentul Zilei > EVZ Special > Arbitrii români, linșați în timpul meciurilor. „Ti fac io pi tini” și sprintul lui Gino. VIDEO
Arbitrii români, linșați în timpul meciurilor. „Ti fac io pi tini” și sprintul lui Gino. VIDEO

Arbitrii români, linșați în timpul meciurilor. „Ti fac io pi tini” și sprintul lui Gino. VIDEO

Scenele create de Adrian Budeanu, primarul din Clinceni, care a intrat pe teren la jocul cu Viitorul (scor 2-3), alături de cei doi fii, pentru a amenința brigada de arbitri, a amintit de episoade de mult timp apuse în fotbalul românesc.

Adrian Budeanu a făcut tămbălău la jocul pe care echipa din Clinceni l-a pierdut pe teren propriu în fața Viitorului. Nemulțumit de arbitrajul brigăzii conduse de Lucian Rusandu, edilul a pătruns pe teren, însoțit de cei doi băieți, pentru a-i amenința pe „fluierași”. Dincolo de greșelile comise de cei care au împărțit dreptatea pe teren, rămâne episodul care a amintit de vremurile în care conducătorii terorizau arbitrii.

În anii ‘90, în perioada în care „Cooperativa” făcea legea în fotbalul românesc, Gheorghe Ștefan era un conducător temut de oamenii cu fluier. Președintele de la Ceahlăul Piatra Neamț și-a și căpătat o poreclă cu care avea să se identifice până la confuzie: „Pinalti”. Stadionul nemțenilor era denumit „Kosovo”, pentru că gazdele practicau un joc foarte dur, de multe ori nesancționat de arbitrii care veneau cu temele făcute.

Ștefan a rămas în istorie și după un meci pierdut de echipa sa, în 2001, pe terenul celor de la Sportul Studențesc (scor 1-3). Supărat pentru că „studenții” primiseră un penalty, „Pinalti” s-a dus la final spre arbitrul Viorel Anghelinei, căruia i-a strigat: „Anghelini, ti fac io pi tini. În viața ta nu o să mai arbitrezi Ceahlăul!”

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: EVZ Special, Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: