Evenimentul Zilei > Actualitate > Miracolul de la Rădăuți. O tânără cu o tumoră extrem de rară a primit o nouă șansă la viață
Miracolul de la Rădăuți. O tânără cu o tumoră extrem de rară a primit o nouă șansă la viață

Miracolul de la Rădăuți. O tânără cu o tumoră extrem de rară a primit o nouă șansă la viață

Maria Marici, o tânără din Rădăuți, a primit o nouă șansă la viață după ce a intrat în comă. Medicii au depistat la nivelul creierului fetei o tumoră extrem de rară.

Maria Marici, o tânără în vârstă de 19 ani, din Rădăuți, a intrat în comă profundă pe 9 aprilie, după ce i s-a făcut rău. Tânăra era studentă la Facultatea de Medicină Dentară din Iași. Cadrele medicale de la Spitalul de Neurochirurgie nu i-au oferit foarte multe șanse de supraviețuire, după ce au identificat o tumoră rară la nivelul creierului. Astăzi, însă, Maria Marici se reintegrează din toate punctele de vedere și este sănătoasă.

Medicii au descoperit o tumoră extrem de rară

Pe 9 aprilie, Maria Marici a fost transportată de urgență, cu ajutorul unui elicopter SMURD, la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Tinerei i s-a făcut rău și a intrat în comă. Cadrele medicale au identificat la nivelul trunchiului cerebral o tumoră foarte rară, care prezenta un chist tumoral de patru cm.

Cadrele medicale care au preluat cazul de față nu i-au oferit tinerei prea multe șanse de supraviețuire, potrivit declarațiilor neurochirurgului Lucian Eva, manager al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

“În momentul în care s-a adresat spitalului nostru, în urmă cu aproximativ o lună de zile, și a fost operată în urgență, echipa medicală nu i-a dat foarte multe șanse”, a declarat Lucian Eva.

Operația a durat trei ore. „Minunile există”

Maria Marici este, însă, dovada vie a faptului că minunile există, potrivit medicilor. Aceștia au informat că intervenția chirurgicală, la care au apelat imediat, a durat aproximativ trei ore. „Am intrat cu ea în sală pe baza unui examen la computerul tomograf. Bănuiam ce are, dar nu am putut face RMN din cauză că tânăra avea un aparat dentar. Operația a decurs bine, post operator a fost două zile paralizată, dar s-a recuperat și merge spre bine”, a spus medicul, după operație.

„Am intervenit chirurgical pentru că era singura ei șansă să trăiască. Astăzi este pe picioarele ei și când spun pe picioarele ei, o spun la modul propriu”, a mai spus medicul Lucian Eva.

Care este starea pacientei

Starea pacientei este stabilă, în prezent, după ce echipa medicală a înlăturat complet tumora depistată la nivelul creierului. Studenta din Rădăuți și-a revenit din comă și s-a întors online la cursurile Facultății de Medicină Dentară din Iași.
„S-a reintegrat social, urmează cursurile Facultății de Stomatologie din Iași online. Și cel mai probabil în perioada următoare va fi integrată din toate punctele de vedere în societatea în care trăiește. Spitalul de Neurochirurgie din Iași este o poveste cu și despre oameni. În afară de intervențiile chirurgicale complexe care se realizează în acest spital, ceea ce avem prioritar este viața fiecărui om care se adresează acestui spital”, a transmis medicul Lucian Eva.

„Cu ajutorul domnului doctor și al echipei sale, m-am trezit chiar foarte repede. Nu se așteptau să mă trezesc așa de repede, dar m-am trezit în trei zile și totul a fost bine”, a spus Maria, potrivit Antena3.