Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Tătaru anunță angajări la Ambulanță: „Calculăm impactul bugetar”
Ministrul Tătaru anunță angajări la Ambulanță: „Calculăm impactul bugetar”

Ministrul Tătaru anunță angajări la Ambulanță: „Calculăm impactul bugetar”

Numărul angajaților din cadrul serviciilor de ambulanță va fi suplimentat, a declarat ministrul Sănătății Nelu Tătaru, în urma unei întâlniri cu sindicaliștii din Federația „Ambulanța”.

Ministrul Sănătății și șeful DSU, Raed Arafat au avut o întâlnire, marți, cu reprezentanții Federației Sindicale Ambulanța din România. Cu acest prilej, Nelu Tătaru a declarat că are în vedere creșterea numărului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenţă prespitalicească.

El a menționat că această măsură, la fel ca și suplimentarea personalului din direcțiile de sănătate publică, este destinată funcționării în bune condiții, în această perioadă, de pandemie, a unor servicii suprasolicitate. În direcțiile de sănătate publică au fost detașați aproximativ 900 de asistenţi medicali şi medici şcolari.

„Asigurarea personalului medical pentru funcţionarea unor domenii din sistem suprasolicitate în această perioadă reprezintă o prioritate.(…) Luăm în discuţie şi creşterea numărului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenţă prespitalicească şi, în acest sens, vom demara discuţii cu colegii de la ministerele de resort pentru calcularea impactului bugetar”, a afirmat Nelu Tătaru, la finalul întâlnirii cu sindicaliștii.

Potrivit unui comunicat de presă transmis în urma discuțiilor, la întâlnire au fost dezbătute mai multe aspecte legate de condițiile de muncă ale ambulanțierilor, în contextul pandemiei de coronavirus. În cadrul întâlnirii au fost analizate problemele ridicate de personalul din serviciile publice de ambulanţă, precum suplimentarea personalului angajat în domeniu.

Un alt subiect fierbinte, de interes pentru lucrătorii din serviciile de ambulanță a fost legat de condiţiile de acordare a sporului de risc aprobat prin Ordonanţa de Urgenţă nr.43/2020 şi a sporului pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis liderilor sindicatului disponibilitatea pentru dialog. Conducerea Ministerului Sănătăţii va analiza şi va lua în discuţie cererile personalului din serviciile publice de ambulanţă, mai menţionează comunicatul.

Reprezentanții Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” cer autorităților să acorde stimulentul de risc tuturor angajaților care desfășoară activitate în teren, dar și sporul de recunoștință pentru personalul din linia întâi din serviciile de ambulanță. De asemenea, ei solicită păstrarea celor 1.000 de posturi primite în acest domeniu, în perioada stării de urgență și organizarea de concursuri pentru ocuparea lor.

Cum poți să iei o pensie mai bună. Ajutor pentru cei ce și-au pierdut cărțile de muncă

Arafat, anunțul care dă fiori: „Nu va rezolva situația imediat…”

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.