Ministrul PSD al Finanțelor îi dă frisoane lui Florin Cîțu: „Curtea de Conturi își va face treaba”

Ministrul PSD al Finanțelor îi dă frisoane lui Florin Cîțu: „Curtea de Conturi își va face treaba” Sursa: arhiva EVZ

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, îl amenință voalat pe fostul premier și ministru al Finanțelor, Florin Cîțu. Ministrul susține acuzațiile PSD, din ultimii ani, conform cărora, banii din împrumuturile contractate de stat au fost cheltuiți aiurea.

Mai multe acțiuni de audit au loc în această perioadă la nivelul Ministerului Finanțelor Publice. Anunțul a fost făcut de actualul ministru al Finanțelor, numit de PSD, Adrian Câciu. El a precizat că a demarat mai multe acțiuni de audit în instituție, care vor fi realizate de echipele interne de audit.

„Am dat drumul unor audituri, vor ajunge pe masa autorităților dacă e cazul. Echipa de la Ministerul Finanțelor e foarte bună, chiar dacă unii au încercat să o schimbe”, a spus Adrian Câciu.

El a făcut aluzie la fostul premier PNL, Florin Cîțu care a încercat să reorganizeze ministerul Finanțelor Publice, în mandatul său, între 2019 – 2020. Procesul de reorganizare a fost oprit în baza unor decizii ale justiției.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe ce s-au cheltuit banii împrumutați de guvernele Orban și Cîțu

Întrebat pe ce s-au cheltuit banii împrumutaţi de guvernele Orban şi Cîţu, actualul ministru al Finanţelor, Adrian Câciu, a spus că că aparent sau dus pe finanţarea cheltuielilor legate de pandemie.

”Pentru mine nu este un secret, aparent s-au dus pe tot ce înseamnă finanţarea cheltuielilor publice, pandemie  şi fiecare val. Am avut un deficit de aproape 10 la sută anul trecut, am avut o colectare foarte slabă anul trecut, acea filozofie lăsăm banii în economie să funcţioneze, deşi practic a fost greu şi pentru economie şi pentru ţară să treacă prin această filozofie cel puţin ciudată din perspectiva finanţelor pentru că sprijinul acordat economiei a fost de 1,7 la sută din PIB, ori banii aşa-zişi necolectaţi sau rămaşi în economie au fost undeva la 4 -7 la sută din PIB. Acuma, s-au dus pe risipă în mare parte. Dacă dumneavoastră trăiţi mai bine după doi ani...”, a declarat Adrian Câciu

Ministrul Finanțelor vorbește despre Curtea de Conturi

După ce PNL a fost nevoit să cedeze ministerul de Finanțe partenerilor din coaliție, de la PSD, noul ministru, Adrian Câciu, se declară nemulțumit de ceea ce a găsit în instituție. Întrebat despre împrumuturile făcute în ultimii doi ani de guvernele Orban și Cîțu, el a spus că banii au fost risipiți.

„Auditul îşi va face  treaba lui, Curtea de Conturi îşi va face treaba ei, dar din punctul meu de vedere, banii publici au o eficienţă când se simt în economie sau în buzunarul cetăţeanului. În rest e poveste. Cum am putea să explicăm că am dus la ministerul X pentru cumpărarea de măşti sau am dus la ministerul Y  pentru nu ştiu ce investiţii. Vă spun, mie mi s-a rupt sufletul să iau bani de la Ministerul Agriculturii care avea o execuţie de 50 la sută anul ăsta, ţara s-a împrumutat pentru sută la sută din acel buget şi acolo nu s-au făcut investiţiile promise”, a declarat Adrian Câciu, într-o intervenție la RTV.

Cîțu, taie și spânzură la ceas de noapte! A fost eliberat din funcție. Schimbări de trupe la vârful instituției

sursă: EvZ

Cîțu deplânge rezultatul negocierilor pe care le-a condus

La negocierile pentru formarea noii coaliții PSD – PNL – UDMR, Florin Cîțu a insistat ca peneliștii să păstreze Ministerul Finanțelor Publice. Cererea a fost refuzată, însă de PSD, care a susținut tot timpul că partidul care dă prim-ministrul să nu primească și Finanțele.

Deși a condus echipa de negociere a PNL, Florin Cîţu s-a declarat dezamăgit că în urma discuțiilor, PNL nu are și Ministrul Finanțelor Publice. El a declarat că un premier care nu are un ministru al Finanţelor din partidul său „o să aibă o viaţă grea”.

„Eu trebuie să spun şi voi spune asta tot timpul, că un premier fără Ministerul Finanţelor este un premier care o să aibă o viaţă grea şi aici a fost marea mea dezamăgire în aceste negocieri, pentru că era important ca premierul, oricare dintre ei, să aibă Finanţele. Vom avea Finanţele peste un an jumătate, dar un premier care are bugetul de făcut, rectificări bugetare, alocă resurse în fiecare lună, sunt limite pentru fiecare minister, trebuie să aibă ochiul, să fie foarte clar ce se întâmplă acolo. Deci aici este dezamăgirea”, a afirmat Florin Cîţu, într-o emisiune la TVR 1.