Evenimentul ZileiSocialMinistrul german al Sănătății susține libertăți mai mari pentru persoanele vaccinate cu două doze. Totul după trecerea celui de-al treilea val

Ministrul german al Sănătății susține libertăți mai mari pentru persoanele vaccinate cu două doze. Totul după trecerea celui de-al treilea val

Ministrul german al Sănătății susține libertăți mai mari pentru persoanele vaccinate cu două doze. Totul după trecerea celui de-al treilea val
În Germania, ministrul Sănătății s-a pronunţat pentru acordarea unor mai mari libertăţi persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19, după trecerea celui de-al treilea val al epidemiei.

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, s-a pronunţat pentru acordarea unor mai mari libertăţi persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19, după trecerea celui de-al treilea val al epidemiei, relatează Agerpres, citând presa internațională.

Libertăți mai mari de care s-ar putea beneficia progresiv

Aceste persoane ar putea beneficia progresiv de libertăţi mai mari. Inclusiv acelea de a merge în magazine sau frizerii, a spus Jens Spahn pentru ediţia de duminică a cotidianului Bild.

Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a subliniat că acest lucru ar fi important pentru retaileri şi pentru o redeschidere graduală, pe bază de teste.

Ministrul german al Sănătății a arătat, totuşi, că prioritară este gestionarea actualului val trei de infectări. Jens Spahn a mai spus că persoanele vaccinate cu două doze ar putea fi tratate ca şi cele care au test negativ la coronavirus.  Acest lucru ar uşura viaţa de zi cu zi în pandemie.

Persoanele care au primit ambele doze nu vor mai intra în carantină

Conform Institutului Robert Koch (RKI), persoanele care au primit ambele doze nu ar mai trebui să intre în carantină.

Riscul de transmitere a virusului de către acestea pare scăzut, conform unei evaluări a RKI. Riscul ar putea fi redus şi mai mult prin recomandări suplimentare, precum autoizolarea în caz de apariţie de simptome, şi continuarea distanţării sociale şi purtarea de măşti de protecţie, a arătat şeful RKI, Lothar Wieler.

În timp ce guvernul încearcă să limiteze al treilea val al epidemiei, ministrul de interne Horst Seehofer s-a pronunţat pentru aplicarea unor măsuri uniforme la nivel naţional.

Într-o declaraţie pentru publicaţia Welt am Sonntag, el a afirmat că opinia publică doreşte acest lucru, iar regulile ar trebui înscrise în lege.

Apelul său a fost reluat de premierul bavarez Markus Soeder. ”Sunt necesare reguli uniforme, mai degrabă decât un mozaic de reguli imposibile în landuri diferite”, a spus Soeder pentru Bild am Sonntag.


Accesează: