"Nu o să le dau numele acum, însă ele ştiu foarte bine la ce mă refer. Nici această plângere făcută la DG Enterprise nu a venit aşa, de undeva, nu a picat din cer, dar eu le spun, vă repet, mesajul meu este să-şi folosească banii mai bine, pentru creşterea salariilor propriilor angajaţi, pentru a face investiţii, pentru a face lucruri sustenabile decât să facă acţiuni de lobby la Bruxelles, pentru că nu vor reuşi”, a spus Nicolescu.

„Ştiu legislaţia, avem argumente sociale, avem argumente economice, şi am suficientă credibilitate şi dorinţă de a mă bate pentru interesele României acolo", a explicat acesta.

În urmă cu o săptămână, Nicolescu a anunțat prețul gazelor destinate populației nu se va mai majora de la 1 octombrie, așa cum prevedea calendarul convenit de România la Bruxelles.

Acesta nu a precizat însă când ar putea fi realuate creșterile de preț.

Potrivit calendarului convenit de România cu Comsiai Europeană, prețurile pentru gazele destinate populației ar urma să crească până în 2018, în ritm trimestrial, cu procente cuprinse între 2 și 5%, în fiecare etapă trimestrială.