Evenimentul Zilei > Politica > Ministru al Cabinetului Dăncilă iese la atac. Austria: injustă, incorectă și discriminatorie
Ministru al Cabinetului Dăncilă iese la atac. Austria: injustă, incorectă și discriminatorie

Ministru al Cabinetului Dăncilă iese la atac. Austria: injustă, incorectă și discriminatorie

Referitor la decizia Austriei de a tăia alocațiile copiilor de imigranți, Ministrul Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, susține, într-o postare pe pagina acestuia de Facebook că, din postura de președinte al Consiliului UE, România trebuie să se asigure că această acțiune nu creează premisele uneo Europe disproporționate.

"Calitatea de cetățean al unui stat membru UE cu drepturi depline cât și experiența de peste 17 ani trăiți în diaspora românească din Marea Britanie nu mă lasă să rămân indiferent la politica Austriei privind indexarea alocațiilor pentru copiii cetățenilor din celelalte țări membre ale Uniunii care lucrează pe teritoriul statului austriac, românii fiind implicit negativ impactați.

Injustă, incorectă și discriminatorie, acțiunea Austriei aduce atingere copiilor cetățenilor rezidenți în statul austriac care reprezintă în fapt parte a viitorului Europei și totodată cetățenilor săi – părinților acestor copii – care muncesc cinstit și plătesc aceleași taxe și impozite ca proprii cetățeni ai acestui stat. Acum mai mult ca oricând, în contextul mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene, trebuie să ne asigurăm că această acțiune a Austriei nu creeaza premisele unei Europe disproporționate, care utilizează unități de măsură diferite pentru cetățenii ei, care se depărtează de valorile fundamentale care au stat la baza creării Uniunii Europene.

Am convingerea că acest subiect aflat pe agenda instituțiilor europene astăzi își va găsi rezolvarea în beneficiul tuturor cetățenilor săi, cu prevalarea principiului egalităţii cetăţenilor UE şi necesitatea respectării imperativului beneficiilor similare la contribuţii egale la nivelul tuturor statelor membre", a scris Alexandru Petrescu pe Facebook.