Premierul Florin Cîțu își evaluează zilnic miniștrii cabinetului. Demnitarul a fost prezent la ediția specială Tema Zilei de la TVR 1, unde a dezvăluit că ține sub strictă observație fiecare reprezentant al ministerelor României. De unii dintre demnitari, Florin Cîțu se arată mulțumit. Pe alții însă, se pare că i-a pus pe „lista neagră”.

„Da, sunt miniștri care au performanță foarte bună și sunt miniștri care au rămas în urmă”, s-a exprimat premierul.

Unii au performat, alții au involuat

Potrivit prim-ministrului României, o parte dintre demnitari au evoluat, înregistrând rezultate performante. Pe de altă parte, există și politicieni aflați la conducerea ministerelor care îi provoacă nemulțumiri lui Florin Cîțu. Fiecare analiză se încheie cu o decizie – unii miniștri trec pe lista neagră, în timp ce alții se bucură de simpatia șefului Guvernului.

„Fac zilnic evaluarea. Când trag linia, anunț decizia”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Prim-ministrul României a spus că are o relație foarte bună cu președintele Klaus Iohannis, deși șeful statului nu se implică în alegerile partidului PNL. Relația dintre Florin Cîțu și Klaus Iohannis s-a consolidat pe fondul provocărilor înaintate de pandemia de coronavirus, conform relatărilor premierului.

Reamintim că, spre finalul lunii mai, pe „lista neagră” a miniștrilor lui Florin Cîțu se vehiculau că ar fi fost: Alexandru Nazare (Finanțe), Stelian Ion (Justiție), Cristian Ghinea (ministrul Fondurilor Europene) și Cătălin Drulă (ministrul Transporturilor).

Cele mai mari nemulțumiri au fost la adresa ministrului Cristian Ghinea, după ce a fost acuzat că şi-a asumat în nume propriu mai multe obiective din PNRR ce țin de Ministerul Finanțelor sau Muncii, fără a se consulta cu reprezentanții acestora sau cu șeful Guvernului.

Premierul Florin Cîţu a anunțat că, după ce va deveni președintele PNL, se vor schimba multe lucruri. Mai mult, contracandidatul lui Ludovic Orban la șefia PNL a acuzat Parlamentul că se opune reformării României.