Evenimentul Zilei > Actualitate > Mihai Stănişoară: USL să le explice românilor de ce nu am intrat în Schengen, Titus Corlăţean să demisioneze!
Mihai Stănişoară: USL să le explice românilor de ce nu am intrat în Schengen, Titus Corlăţean să demisioneze!

Mihai Stănişoară: USL să le explice românilor de ce nu am intrat în Schengen, Titus Corlăţean să demisioneze!

Întreaga responsabilitate a amânării pe termen nedefinit a intrării României în spaţiul Schengen îi revine USL, a acuzat prim-vicepreşedintele PDL, Mihai Stănişoară. Democrat-liberalul îi somează public pe liderii USL să le explice românilor de ce vor fi în continuare verificaţi la graniţele cu spaţiul Schengen şi i-a cerut demisia ministrului de Externe, Titus Corlăţean, care a gestionat lamentabil discuţiile despre Schengen.

"Eşecul lamentabil din această săptămână înseamnă, practic, o uşă trântită României în nas, mai precis celor 22 de milioane de cetăţeni ai săi. Timp de cinci luni, de când au preluat guvernarea, liderii PSD şi PNL n-au făcut decât să dinamiteze acest proces, prin atacuri fără precedent la adresa statului de drept, a Justiţiei, a oricăror norme de comportament democratic în UE", a susţinut Mihai Stănişoară, care i-a somat public pe liderii USL să le explice românilor de ce vor fi în continuare verificaţi la intrarea în spaţiul Schengen.
"Să le explice USL cetăţenilor de ce România nu va beneficia de toate avantajele ce decurg din calitatea de graniţă externă a spaţiului Schengen şi de ce demersurile începute de preşedintele Traian Băsescu şi de PDL nu au fost continuate, ci abandonate", a mai spus Stănişoară, care i-a cerut demisia ministrului de Externe, Titus Corlăţean pentru că a gestionat "lamentabil" discuţiile despre Schengen cu partenerii europeni, fiind mai preocupat de jocurile şi de culisele politice interne decât de datoria sa ministerială.
CITIŢI ŞI:

  • Preşedintele Lituaniei: "România e paralizată de agitaţia politică"
  • Parlamentul european dezbate situaţia politică din România
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.