Evenimentul Zilei > Social > Mihaela Bilic spulberă mitul. Era considerată o greșeală, dar, de fapt, e dieta perfectă
Mihaela Bilic spulberă mitul. Era considerată o greșeală, dar, de fapt, e dieta perfectă

Mihaela Bilic spulberă mitul. Era considerată o greșeală, dar, de fapt, e dieta perfectă

Unul dintre cei mai celebri nutriționiști din România distruge toate miturile cu privire la una dintre cele mai controversate metode care ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus.

Mihaela Bilic, dezvăluite secretul care ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus. Dacă băutul apei în timpul mesei era considerată o greșeală, celebrul nutriționist susține că, de fapt, aceasta ar fi cea mai eficientă dietă.

„Dacă vreți să mâncați mai puțin și să vă săturați mai repede, beți apă în timpul mesei!

Afirmația conform căreia apa băută în timpul mesei ar dilua sucurile digestive, este aberantă și fără suport științific. Stomacul nu are rol de digestie, la nivelul lui se secretă suc gastric acid care sterilizează alimentele. Deci rolul lui este să omoare eventualii agenți patogeni (are acid clorhidric!!) introduși în stomac odată cu mâncarea.

Abia în intestin are loc digestia și absorția nutrientilor și culmea este că alimentele sunt mai ușor de digerat atunci când sunt lichide. Deci ce se întâmplă cu apa în stomac?

-dacă e băută pe burta goală în 1-2 minute părăsește stomacul, deci nu are cum să țină de foame

-dacă e băută în timpul mesei se amestecă cu alimentele solide și creează un fel de “ciorbă”, care mărește senzația de sațietate, ajută la umplerea mai rapida a stomacului și încetinește viteza lui de golire.

Exact așa procedează copiii slăbănogi și scarandivi, care după fiecare gură de mâncare beau apă, de parcă altfel n-ar aluneca pe gât, apoi spun că s-au săturat. Încercați și voi să beți un pahar de apă în timpul mesei și veți constata că vă simțiți sătui cu mult mai puțină mâncare.

Precum ciorba, apa băută în timpul mesei are rolul să umple stomacul mai repede. Și cu cat e mai plin cu apă, cu atât va rămâne mai puțin loc pentru alte produse bogate în grăsime/zahăr/calorii. Deci rețeta cea mai simplă pentru slăbit este: 1 gură de mâncare, 2 guri de apă.

Cât despre digestie nicio grijă, organismul nostru știe și poate să digere până și pietre, cu sau fără adaos de apă”, scrie Mihaela Bilic pe o rețea socială.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: