Boala care l-a băgat la dietă pe Mircea Badea

Boala care l-a băgat la dietă pe Mircea Badea

Mircea Badea, băgat la dietă. Foarte multe persoane suferă de boala celiacă ce reprezintă, de fapt, intoleranța autoimună pe care o au la gluten. Potrivit specialiștilor, simptomele sunt destul de nespecifice si pot varia de la o persoana la alta.

Persoanele care suferă de această boală trebuie să țină o dietă fără gluten toata viața. Și Mircea Badea, cunoscutul realizator de la Antena 3, suferă de această boală. Astfel, este obligat să mănânce alimente simple.

El a povestit că suferea fizic fără să știe de ce. A fost la „toți medicii de pe planetă”, dar nici unul nu l-a putut ajuta. Salvarea a venit de la nutriționistul Gheorghe Mencinicopschi care a scris o carte despre boala celiacă, potrivit retetesivedete.ro.

„Mircea și-a descoperit o intoleranță la gluten. A trebuit să căutam alimente în care să nu existe gluten. Cei care au o astfel de problemă ar trebui să recurgă la alimente simple, naturale. Nu mănânci cremă de brânză, mănânci brânză telemea, nu mănânci un pui cu sos sau o salată cu sos, ci fără, ca să fii sănătos și să îți menții greutatea”, a povestit Carmen Brumă.

Ne puteți urmări și pe Google News

La rândul său, Mircea Badea a povestit prin ce a trecut. „Domnul Mencinicopschi a scris o carte despre boala celiacă. E o boală nasoală. O boală destul de rară, dar nu atât de rară după cum ai putea crede după denumirea exotică. Se depistează rar. Constați că se întâmplă lucruri cu tine, dar nu știi de ce. Eu am boala celiacă. Stați liniștiți, nu se ia. Știți cine mai are boala celiacă? Novak Djokovic, numărul 1 mondial în tenis”, a mărturisit Mircea Badea.

Multe persoane nu reuşesc să tolereze componenta proteică din produsele pe bază de grâu, secară şi orz, aşa că trebuie să renunţe definitiv la orice produs care le conţine.

Nu există tratment medicamentos pentru boala celiacă

Gastroenteologii spun că, dacă nu este tratată, boala celiacă poate duce la osteoporoză, infertilitate, avorturi repetate, anemie prin deficit de fier şi anumite forme de cancer.

Nu există tratament medicamentos pentru boala celiacă, iar singura terapie constă într-un regim alimentar strict, fără gluten. Astfel se vindecă intestinul, iar simptomele se vor îmbunătăţi sau dispărea, în funcţie de caz.

Diagnosticul de boală celiacă se stabilește pe baza unor analize speciale de sânge.

Citiți continuarea pe retetesivedete.ro.