MEZELURILE, adevărate OTRĂVURI, AVERTIZEAZĂ Protecţia Consumatorilor din România

MEZELURILE, adevărate OTRĂVURI, AVERTIZEAZĂ Protecţia Consumatorilor din România

Președintele Asociației pentru Protecția Consumatorilor (APC) din România, Costel Stanciu, susține că mezelurilel, alimente superchimizate, ne afectează grav sănătatea.

„Alimentația este plină de chimicale și creează dezechilibre la nivel de tract digestiv, omoară bacteriile bune, altele suferă mutații. Singura apărare pe care o putem avea este să încercăm să evităm alimentele superprocesate, încărcate de aditivi, care, de fapt, sunt niște chimicale. Ingrediente de origine organică nu mai există, s-au creat substituenți pentru aproape toate ingredientele de natură organică. Cei mai nocivi aditivi alimentari sunt cei care conferă strălucire alimentului, și mă refer la nitrații și nitriții care dau acea culoare vie alimentului, creează impresia falsă de prospețime, dar și la potențiatorii de aromă și de gust care dau un gust artificial, puternic, îl accentuează și, în felul acesta, excită anumite simțuri și creează și dependență. Mai sunt și coloranții care dau acele culori asociate cu unele culori din natură și iar se creează percepții false. Dacă un salam, de exemplu, strălucește în interior, dacă este prea roșu, este clar că este chimizat. Culoarea aceea roșie la carne există, dar se menține doar câteva ore, după care se stinge”, a declarat Costel Stanciu, potrivit realitatea.net