Evenimentul Zilei > Actualitate > Metrorex nu lasă pe mâine ce poate face astăzi. În ultima zi din an, s-a semnat un contract important pentru mentenanța metrourilor
Metrorex nu lasă pe mâine ce poate face astăzi. În ultima zi din an, s-a semnat un contract important pentru mentenanța metrourilor

Metrorex nu lasă pe mâine ce poate face astăzi. În ultima zi din an, s-a semnat un contract important pentru mentenanța metrourilor

Chiar dacă este ultima zi din an, Metrorex vrea să rezolve cât mai multe lucruri și să intre asigurat în 2022. Vineri, aceștia au semnat un contract pe 15 ani cu Alstom Transport S.A. pentru mentenanța metrourilor din București. Prestarea serviciilor va începe cu data de 1 ianuarie 2022.

Metrorex a anunțat în urmă cu doar o zi suplimentarea metrourilor în Noaptea dintre Ani, iar acum vine cu un alt anunț. Deși este ultima zi din an, au semnat un contract important, valabil în următorii 15 ani, cu Alstom Transport S.A. Aceștia din urmă se vor ocupa de prestarea serviciilor de mentenanță pentru ramele electrice de metrou și vehiculele feroviare specifice infrastructurii de metrou.

Contractul are o valoare destul de mare, prețul estimat, raportat la cantitatea calculată pentru cei 15 ani, fiind de 2.452.440.564 lei.

Chiar dacă contractul a fost semnat în ultima zi din an, pe 31 decembrie, acesta intră în vigoare imediat. Alstom Transport S.A. va începe prestarea de servicii de la 1 ianuarie 2022.

Metrorex S.A și Alstom Transport S.A. au semnat astăzi, 31.12.2021, contractul având ca obiect prestarea serviciilor de mentenanță pentru ramele electrice de metrou și vehiculele feroviare specifice infrastructurii de metrou, pentru o perioada de 15 ani, pe baza ofertei depuse de Alstom Transport S.A. în data de 14.06.2021, în cadrul procedurii de licitație deschisă, organizată de Metrorex SA.

Prețul estimat, aferent obiectului contractului calculat pe baza cantității estimate, pe o perioadă de 15 ani, este de 2.452.440.564 lei.

Prestarea efectivă a serviciilor, conform condițiilor contractuale, va începe cu data de 01.01.2022”, arată un comunicat de presă.

Cum circulă metroul în noaptea de Revelion

Joi, Metrorex a făcut public programul special pentru Noaptea dintre Ani, dar și pentru primele două zile din 2022. Conform acestora, în noaptea de 31 decembrie 2021 spre 1 ianuarie 2022, metrourile au fost suplimentate pentru a putea face față numărului mare de călători. Pe toate magistralele, circulația trenurilor de metrou se va desfașura la un interval de aproximativ 10 minute, intre orele 23:00 – 01:00 și de 20 minute intre orele 01:00- 05:00.

În ceea ce privește programul pentru 1 și 2 ianuarie, metroul va avea un program identic cu cel din weekend. Astfel, pe Magistrala 1 (Pantelimon – Dristor 2), Magistrala 2 (Berceni- Pipera), Magistrala 3 (Preciziei- Anghel Saligny), Magistrala 4 (Gara de Nord 2- Straulesti) si Magistrala 5 (Eroilor 2 – Valea Ialomitei/Raul Doamnei) circulatia trenurilor de metrou se va desfasura la un interval de 10 minute.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.