Evenimentul Zilei > Monden > Meserii dispărute. Este incredibil cu ce se ocupau oamenii în trecut
Meserii dispărute. Este incredibil cu ce se ocupau oamenii în trecut

Meserii dispărute. Este incredibil cu ce se ocupau oamenii în trecut

Civilizația a făcut pași importanți chiar dacă i se reproșează încă numeroși pași ratați sau întârziați. Multe meserii foarte vechi sau ciudate au dispărut, la fel cum chiar și în zilele noastre multe meserii interesante sunt amenințate cu dispariția de evoluția tehnologică.

Astfel, au dispărut multe meserii, care azi nu mai pot exista. Dar oare care au fost cele mai ciudate sau interesante meserii pe care le practicau oamenii în trecut?

Este firesc, multe meserii care au dispărut în timp. Începând cu evoluția tehnologică, încet, încet au dispărut și unele profesii, care aveau un rol important înainte de acest eveniment. Istoricii au scos în evidență câteva meserii care în prezent nu mai există, pentru că aceste profesii pot fi înlocuite cu diferite aparate moderne sau roboți.

Vânătorii de șobolani

În trecut oamenii încercau să scape cât mai repede de șobolani sau alte tipuri de rozătoare, pentru că aceștia invadau în case, mușcau și cel mai rău, transmiteau diferite boli periculoase. În așa fel, existau vânătorii de șobolani, care avea abilitățile și uneltele necesare pentru a prinde cât mai repede rozătoarele.

Oamenii care aranjau popicele la bowling

Este curios faptul că în trecut existau oamenii care aranjau manual popicele la bowling. În marea parte cu acest lucru se ocupau copiii. Este foarte ciudat să ne imaginăm că în ziua de azi să existe oameni care aranjează popicele, pentru că în secolul XXI avem diferite aparte ultramoderne.

Meserii care au dispărut în timp. Lampagiu

O altă meserie care azi nu mai există este lampagiul, care stingea și aprindea toate felinarele de pe străzi. În ziua de azi felinarele se aprind și se stâng automat conform unui orar sau există felinare mai performante, care au senzori speciali ce detectează lipsa luminii.

Citește tot articolul pe retetesivedete.ro .